TV 2 har rettighetene til årets håndball-EM, men over en halv million tv-seere kan likevel gå glipp av flere av de norske kampene.

Kanalen har nemlig valgt å sette flere av kampene opp på TV 2 Zebra.

TV 2 har denne høsten vært i konflikt med tv-distributøren Canal Digital. De er ikke blitt enige om hvor mye Canal Digital skal betale TV 2 for å videreformidle kanalene til sine kunder.

Striden har foreløpig endt med at kabelkundene til Canal Digital ikke lenger får tilgang til blant annet TV 2 Zebra.

Kveldens kamp mot Serbia går på hovedkanalen TV 2. Torsdagens kamp mot Tsjekkia går også på hovedkanalen, men så kan det være slutt for kabelkundene til Canal Digital.

De har 500 000 abonnenter, og regner med over én million seere.

— En grei beslutning

Lørdagens kamp mot Ukraina er satt opp på Zebra. Mandag 10. desember starter sluttspillet for Norge, og også den kampen er satt opp på Zebra.

TV 2s sportssjef Bjørn Taalesen sier at de ikke har tenkt på striden med Canal Digital når kanalvalget ble gjort.

— For meg er det en grei beslutning, vi har jo sport på TV 2 Zebra hele tiden, sier Taalesen til aftenposten.no.

- Er du ikke redd for at du får 500 000 nordmenn på nakken, når de ikke får se kampen hjemme?

— Det er klart at det er med i vurderingen, men vi sender denne kampen på Sumo slik at alle med nettforbindelse kan se kampene der.

Taalesen sier at TV 2 foreløpig ikke har bestemt seg for hvor de skal sende EM-finalen.

- En viktig del av vår strategi

Rune Indrøy, informasjonsdirektør i TV 2, sier til Aftenposten at tv-seerne ikke må rette eventuelle klager på oppsettet til tv-kanalen.

— De må de eventutelt rette til sin distributør, sier Indrøy.

— Zebra er for oss en vesentlig del av vår sportsstrategi. Vi har OL-rettigheter i 2014 og 2016, og der vil Zebra bli en viktig kanal.

Indrøy understreker nok en gang at Canal Digital hadde tilbudet om å videreføre den gamle avtalen til de samme vilkårene, men at det var de som valgte å ikke fornye.

- Men dette må vel sees på som et innspill i de pågående forhandlingene mellom dere? Hvordan tror du Canal Digital ser på dette?

— Det har jeg ingen sterke oppfatninger om, svarer Indrøy.

TV 2 avgjør dette

Catharina Kokkin, informasjonssjef i Canal Digital, lar seg ikke hisse opp av kanalbyttet til TV 2. — Hvordan TV 2 gjør dette får stå for deres egen regning. Vi er mest interessert i å komme til enighet med dem. Derfor ønsker jeg heller ikke å ha en mening om dette, sier Kokkin.