Branns forrige kamp endte slik Branns kamper på bortebane gjerne ender, spesielt de som spilles på kunstgress. Den endte med svakt spill, fortvilelse, fornedrelse og null poeng. Men hvis vi ser bort fra de siste 45 begredelige minuttene, og heller fokuserer på den første halvtimen av kampen, er det grunn til å være forsiktig optimist før søndagens kamp.

Brann spilte da bedre enn de tidligere har gjort denne sesongen. De styrte kampen, de skapte en rekke med sjanser, og de scoret et vakkert mål. Spillemessig har de ikke vært bedre denne sesongen.

De beste på Brann i starten av kampen var Nordkvelle og Sokolowski, to spillere som tidligere ikke har lykkes i den røde trøyen. At Nordkvelle sprudlet, var spesielt gledelig.

Siden Guastavino forsvant har verken han eller andre lykkes i rollen som offensiv midtbanespiller. Erik Mjelde har riktignok vært brukbar et par kamper, men alt i alt har Kim Ojo fått liten støtte og hjelp – og det vet jeg at han har vært lett fortvilet over. Han har kjempet en ensom kamp der fremme.

Formutløsningen til Nordkvelle kan gi Ojo bedre arbeidsforhold. Den kan resultere i flere mål til Ojo.

Det gir et lite håp om at Brann vil gjøre det bedre fremover – i hvert fall bedre enn de har gjort det hittil. Ja, for selv om Brann har et trangt budsjett, må sesongen så langt karakteriseres som skuffende. Tenk at lille Strømsgodset har dobbelt så mange poeng som Brann. Heldigvis er dert ikke dem vi møter på søndag.

Søndagens motstander heter Odd og de har vært akkurat like svake som Brann. Mot Vålerenga tapte de på nytt, men vi skal være klar over at det var Odd som styrte den kampen, og med normal uttelling på sjanser ville de ha vunnet. Odd blir ingen lett motstander, men det bør være en overkommelig motstander.

Hva tror du? Er det håp om at Brann blir bedre i tiden fremover? Er det håp om tre poeng på søndag?