Både Arni Gautur Arason og Christer George har kontrakter som utløper etter denne sesongen, og spesielt Arason har tidligere i vinter uttrykt at han ønsker seg nye utfordringer i en annen liga enn den norske. I utgangspunktet hadde sportsdirektør Rune Bratseth sagt at han ønsket en avklaring før seriestart. Den fikk han allerede i går.

— Vi ga Arni og Christer et nytt tilbud fredag som de måtte svare på i løpet av gårsdagen. Begge to sa nei, og det må vi bare forholde oss til. Dette tilbudet var vårt endelige, og vi oppfatter svaret vi fikk som et endelig nei, sier Bratseth.

— Kommer dere til å selge de to så snart som mulig?

— Vi kommer ikke til å gjøre noe ekstraordinært. De som følger med vet hvordan vi forholder oss til spillersalg, og vi er selvsagt åpen for det også når det gjelder Arni og Christer, sier Rune Bratseth.

- Vanskelig avgjørelse

Arni Gautur Arason bekrefter at det ikke var enkelt å si nei til Rosenborg. Men lysten til å prøve noe nytt ble avgjørende til slutt.

— Det var en veldig vanskelig avgjørelse å ta, men jeg er veldig fristet av tanken på å prøve noe nytt. Jeg har tenkt grundig i hele helgen og natt til i går, og endte til slutt på et nei. Jeg vil påpeke at dette ikke har noe med at jeg synes Rosenborgs tilbud var for dårlig. Jeg blir 28 år snart, og jeg føler at min mulighet til å komme meg videre er størst nå. Og hadde jeg skrevet under for Rosenborg, hadde jeg mistet muligheten til å bestemme selv, sier Arason.

For fra 1. juli kan han fritt forhandle med andre klubber, og Arason vet at flere interessante klubber er på jakt etter en keeper.

— Jeg er blitt fortalt det av mine agenter, så vi får se hva som skjer. Det kan åpne seg en mulighet allerede til sommeren, sier Arni Gautur Arason.

- Vil ha fast plass

Det kan det også for Christer George. Han er gått lei av å ikke være et klart førstevalg i Rosenborg, og nå ønsker han seg bort for å få spille mer førstelagsfotball.

— Jeg føler at jeg ikke kommer nærmere førsteelleveren i Rosenborg. Jeg må tenke på min egen utvikling og da må jeg spille førstelagsfotball. Å spille i 2. divisjon er ikke godt nok for meg, sier George.

Mens Nils Arne Eggen kjørte på en fast ellever, har Åge Hareide sagt at han vil la 14-15 spillere få mer spilletid. Det er ikke godt nok for George.

— Jeg ser tendensen allerede nå på hvilke spillere som vil bli fast på laget. Jeg er ikke blant dem, og da er jeg uansett et andrevalg. Når jeg først får sjansen nå, så føler jeg at jeg hele tiden må overbevise, og det er ikke slik jeg vil ha det.

— Har du begynt å tenke på hvilken annen klubb du vil spille for?

— Det er det agenten min som jobber med. Det eneste jeg vet er at det må være en klubb i eliteserien. Første mulighet er til sommeren, og vi får se om noe kan skje da. Jeg vet det er en sjanse å ta, men det vil alltids åpne seg en mulighet i en annen klubb, sier Christer George.

Blir ikke satt ut

Trener Åge Hareide liker ikke at George og Arason sa nei, men han velger å holde seg profesjonelt til det hele.

— Det er ikke bra at vi mister slike kvalitetsspillere, men det er ikke så mye vi kan gjøre med det. Jeg kommer til å forholde meg til de to spillerne på lik linje med alle de andre så lenge de er her, sier Åge Hareide.