— Jeg har ikke trent skikkelig med laget enda, men jeg får satse på at jeg blir klar, sier Alexander Søderlund til adressa.no.

Mandag ble han endelig spilleberettiget for Rosenborg etter at han ble kjøpt fra Haugesund 17. juni. Allerede på sin andre trening en drøy uke senere pådro landslagsspilleren seg en strekkskade, og nå kjemper han for å bli spilleklar til torsdagens europacupkamp mot skotske St. Johnstone på Lerkendal.

— Han skal være hundre prosent fysisk før vi bruker ham i kamp. Jeg håper alltid å kunne bruke spillerne mine, men vi tar ingen sjanser. Det så veldig bra ut på trening i går, men han mangler noen få prosent. Så får vi se på onsdag om han blir klar, sier RBK-trener Per Joar Hansen.

Mental sperre

Søderlund klarte seg bra på dagens restitusjonsøkt da Rosenborg-spillerne spilte laserspill i Fossegrenda, men forteller at han ikke kjørte for fullt under søndagens treningsøkt.

— Jeg løp på 95 prosent i går. Nå handler det om å bli trygg på foten, sier han.

For det ligger ofte en mental sperre i veien når spillere er på vei tilbake etter en strekkskade, ettersom det er en fare for å slå opp skaden om man trener for fullt for tidlig. Det innrømmer også den tidligere Haugesund-spilleren.

— Jeg vil ikke ofre noe, sier Søderlund.

Mener RBK har variert

Etter han skrev under for Rosenborg har han sittet ringside og sett tre kamper.

— De første 70 minuttene mot Odd (3-2-seier søndag) var veldig bra. Ellers har det vært varierende. Men det har vært noen spillere ute, og det blir nok enda bedre når de er tilbake. I tillegg kommer det jo at par spillere inn, poengterer Søderlund, som sammen med Hødds Pål André Helland er spillerne som foreløpig er hentet inn i sommerens overgangsvindu.

I tillegg er Kalmar-back Jørgen Skjelvik på vei.

— Jeg satser på at jeg kan bidra med mål, aggressivitet og løpskraft. I tillegg ser jeg for meg at jeg kan komme med noen bakromsløp, som det ikke har vært så mye av. Samtidig kan jeg også være et oppspillspunkt, sier Søderlund, som innrømmer at han gleder seg veldig til å spille på Lerkendal iført RBK-drakten.

— Det er langt fra 5000 tilskuere til 20 000. Det er en stor forskjell, sier han.