HØNEFOSS/TROMSØ: Hønefoss sliter i 1.-divisjon og ligger nest sist på tabellen med kun 12 poeng på sesongens 15 første kamper med seks poeng opp til Fredrikstad på trygg grunn.

Men i A-stallen har de en midtstopper som måler 194 centimeter på strømeplesten, fra Tromsø, som allerede har debutert for A-laget i år: Kristoffer Hay (16).

– Stort sett hele familien min er fra Tromsø. Jeg er født og oppvokst i Tromsø, men vi flyttet til Hønefoss da jeg var seks år gammel, forteller Kristoffer Hay til iTromsø.

Spilte i cupseier

22. april i år fikk Hay, som er sønn til håndballegende Geir Hay og broren til tidligere Bravo-spiller og -trener Thomas Hay, debuten borte mot Hallingdal i 1. runde i cupen (4-1-seier red.anm.)

16-åringen som fyller 17 år 28. august i år, spilte også hele kampen da Hønefoss tok en meget sterk 2-1-seier borte på Fosshaugane Campus mot Sogndal i 3. runde i cupen 3. juni, men har så langt ikke debutert i 1.-divisjon.

– Målet mitt for sesongen er å debutere i 1.-divisjon. Jeg skjønner at mest rutinerte spiller i en slik situasjon vi er i nå, sier Kristoffer Hay.

Trives i Hønefoss

16-åringen som går på idrettslinjen på Ringerike videregående skole har ikke A-lagskontrakt, men trener fast med A-laget til Hønefoss.

– Det er utrolig givende, sier 16-åringen, som primært spiller midtstopper, men også kan bekle en backposisjon og en defensiv midtbanerolle.

Selv om han kommer fra en håndballfamilie, er det på fotballbanen at Tromsø-gutten har sine største ambisjoner.

– Vi får se hva fremtiden bringer. Jeg har som mål å spille i utlandet og i Premier League en dag, sier Kristoffer Hay.

Han lærer mye av en annen tidligere TIL-spiller, Thomas Braaten (28), som i mange år spilte i Bodø/Glimt og for tiden er kaptein for Hønefoss.

– Thomas er utrolig dyktig spiller og leder i gruppa. Han tar godt imot alle og er veldig behagelig å spille ved siden av som stopper siden han er veldig flink å dirigere, sier stoppertalentet fra Tromsø.

Men noen retur til Tromsø blir det neppe med det første for Hay.

– Jeg trives veldig godt i Hønefoss og har ikke tenkt på å flytte tilbake, men jeg har ikke vært i Tromsø på mange år, så det er nok på tide med et besøk snart, sier Hay.