Det gjelder ikke å lage for mye lyd, i korridoren i 6. etasje. Innenfor en av dørene ligger fire måneder gamle Rayan og sover.

  • VIDEO: Se Ballspark øverst i saken

Pappa Amin Nouri har listet seg ut. Til en ny dag i en ny by. Dagene pleier å gå fort unna for ham, for det er nok å sysle med. Treninger med Brann, eller som mandag, på egen hånd. Visninger med konen, så de kan komme seg bort fra det trange hotellivet.

— Jeg er ikke lei ennå - vi får jo frokost, og rommet ryddet. Men for familien hadde det vært greit å få etablert oss et eget sted.

De har sett på bolig flere steder, på Landås og i Fyllingsdalen. Prioriteringene er som i livet ellers: Det må være bra for Rayan, og for fotballen.

— Jeg og min kone har en gjensidig forståelse av fotballen må prioriteres, jeg må prestere på banen. Det må legges til rette for, selv om det er ny by og mye å ordne.

Nouris sesongmål er det samme som «hele» Bergen har.

— Den eneste jeg tenker, er at vi skal rykke opp.

Opprykksrådet

Han har gjort det før, med Start i 2012. De cruiset gjennom serien. Nouri følte laget knekket koden den gangen, de lærte seg divisjonen.

Og han har ett konkret råd å komme med, til resten av sitt nye lag:

— Vær tålmodige!

Nouri mener det dummeste Brann kan gjøre - etter hvert som de stanger mot forsvarsverkene til lag som Levanger, Jerv og Åsane – er å la seg stresse.

— Det var det viktigste vi lærte da vi var nede med Start. Det spiller ingen rolle om vi scorer i det første eller siste minutt, så lenge vi får tre poeng. Vi forsto det litt ut i sesongen.

HAR RYKKET OPP: Amin Nouri har vært med på opprykk fra 1. divisjon tidligere. Hans klare mål er å gjenta bedriften i år.

Ballen må gjøre jobben, mener han. Brann vil ha den mest i de fleste kampene, og da skal det mye til for de andre ikke å bli slitne. Erfaringen med Start, var at kampene åpnet seg mot slutten.— Det hendte at vi scoret tre mål i løpet av de ti siste minuttene, sier Nouri.

Han er hentet til Stadion som en lederskikkelse, selv om han ennå bare er 25. Brann har svært bevisst søkt spillere i den alderen, fordi troppen deres ble analysert til å inneholde for få menn på høyden av sine karrierer.

Nouri var en nøkkelsignering, og Branns fungerende sportssjef er full av lovord om ham.

— Vi har et svært godt inntrykk av Amin. En ting er hvordan han er som spiller, noe annet er hvordan han er som type. Han er en utrolig fin mann, som gruppen vår trengte, sier Rune Soltvedt.

Kom inn sent

Selv om Nouri er fersk selv, håper Soltvedt han kan hjelpe Branns aller nyeste signeringer å finne seg til rette. Bismar Acosta og Alejandro Castro ble Brann-klare før helgen. I fjor spilte begge sammen med Nouri i Start.

— Jeg tror helt klart at Amin kan være en god bidragsyter, når de to andre skal tilpasse seg Brann og Bergen, sier Soltvedt.

Og legger spøkefullt til:

— Hvis han kan hjelpe meg med spansken, blir jeg i alle fall veldig glad.

Nouri mener Brann har fått en nær komplett stopper i Acosta. Castro beskriver han som god i boksen. Hva så med seg selv?

— Jeg liker egentlig ikke å prate om det. Håpet er at jeg overbeviser folk gjennom noen gode kamper.

Så er spørsmålet når han kan levere slike. I vinter har han trent med gamleklubben, selv om han sto uten kontrakt, men kamptreningen har vært minimal.

— Det ville vært best om jeg var her fra starten av oppkjøringen. De andre har spilt syv-åtte treningskamper, mens jeg har hatt halvannen. Men jeg har tatt vare på de to ukene jeg har vært her og skal bruke den siste frem til seriestart godt.

- Skal rett opp

Sportssjef Soltvedt mener det er nær umulig å ha spillertroppen på plass tidlig om vinteren.

— Den ideelle verden eksisterer sjelden i fotballen. Når spillere kommer sent inn, kan det ta litt tid å få laget samspilt. Likevel er vi overbevist om at plussidene er flere enn utfordringene, når vi gjør sene signeringer. Vi har fått veldig gode spillere, som skaper ny energi i laget, sier han.

Så vil tiden vise om Nouri og de andre «veldig gode» spillerne er gode nok.

— På papiret har vi et godt lag. Så må vi bare sørge for å få ut kvalitetene våre. For en klubb som Brann skal rett opp igjen, sier Amin Nouri.

BTs 1.-divisjonstips:

1. BRANN

2. FREDRIKSTAD

3. SOGNDAL

4. SANDNES ULF

5. HØNEFOSS

6. BRYNE

7. NEST-SOTRA

8. HØDD

9. RANHEIM

10. KRISTIANSUND

11. BÆRUM

12. JERV

13. STRØMMEN

14. ÅSANE

15. FOLLO

16. LEVANGER

Sogndal

  • Sogndal har tradisjon for å slå tilbake, og er en klubb som ikke endrer stort på kursen selv om en rykker ned. Stabiliteten og deres fysiske stil vil bidra til at de neppe blir overrasket over det som venter dem. Eirik Bakke er ny som trener, og hadde tenkt å få verdifull hjelp av rutinerte Ian McParland, men skotten trakk seg forleden og har sørget for et tomrom i Sogndal-rekkene. Spennende er nykommer Robin Shroot som markerte seg med seksten mål på 23 kamper for Hødd i fjor. Petter Strand fikk sitt gjennombrudd i fjor, og teknikeren fra Bergen kan bli en joker i jakten på opprykk.

– Kun Sandnes Ulf scoret færre mål enn Sogndal i fjor. Skal opprykksambisjonene bli innfridd må spillere som Shroot, Mahatma Otoo og Ulrik Flo score jevnlig. Bak på banen har Hannu Patronen slitt med skader de siste sesongene. Finnen er en nøkkelspiller og bør holde seg frisk skal Sogndal-forsvaret fungere på sitt beste. Sogndal er ikke vant til å styre kamper. Det kan bli en utfordring i 1. divisjon.

3. plass

Jerv

  • Det er optimisme i sykkelbyen Grimstad etter opprykket i fjor. Steinar Pedersen loste Jerv til opprykk etter en sesong der spesielt hjemmestyrken ble avgjørende. Tolv seirer og kun ett tap viste status etter hjemmekampene. Den tidligere Start-spilleren nevnes som en het kandidat til å ta over i Start med tid og stunder. Nå skal han samle alle gode krefter for å sørge for at Jerv fornyer kontrakten. Rutinerte Glenn Andersen blir krumtappen bak på banen, mens det forventes mye av Alexander Lind som har erfaring fra Start.

– Jerv har sin styrke i et godt organisert lag, og håper at opprykksentusiasmen skal bidra til en god sesong. Hentet Ohi Omoijuanfo like før seriestart. Den tidligere Lillestrøm-spilleren kan bli en angrepsjoker.

12. plass

Kristiansund

  • Kristiansund Ballklubb havnet i play off-posisjon i fjor der de tapte den avgjørende hjemmekampen mot Bærum. Mye av årsaken til suksessen skyldes at Jean Aliassane Mendy var en effektiv rekkeleder. Senegaleseren scoret seksten mål, noe som fikk Sandefjord til å lokke ham til Vestfold-byen. Trener Christian Michelsen får gode skussmål etter fjorårssesongen, og KBK fortsetter med mye av det samme som i forrige sesong.

– Hvem skal score målene? Er avhengig av at en nykommer som George White Agwuocha kan slå til. Nigerianeren er en rask angriper som kan bli en joker. Nordmøringene har ikke de store ressursene å ta av. Vi aner en nedtur, men klubben bør ha erfaring nok til å fornye kontrakten.

10. plass

Brann

  • Brann har de største ressursene og den beste spillerstallen. Det bør borge for en sesong i toppen av divisjonen. I angrepskvartetten Erik Huseklepp, Jakob Orlov, Kristoffer Larsen og Marcus Pedersen (skadet), har Brann spillere som bør garantere for mange scoringer. De siste treningskampene har også vist at forsvarsarbeidet er betydelig forbedret. Brann har god dekning på de fleste plasser, og er ett av få lag i divisjonen som kan være i stand til å styrke stallen i løpet av sesongen.

– Har Rikard Norling blitt godt nok kjent med norsk fotball? Det gjenstår å se. Hvis Brann fortsetter i samme stil som i fjor kan laget få trøbbel. Må være forberedt på mye slåssing og fighting fra sine motstandere der alle vil betrakte møtene med Brann som årets høydepunkt. Hvis Brann ikke er klar for de duellene kan det bli en trøblete sesong.

1. plass