HOLMENKOLLEN (Aftenposten): Johannes Thingnes Bø var så nær det går an å være uten å sitte igjen med noe som helst på torsdagens normaldistanse i VM i Kollen.

Han var én bitte liten millimeter fra å ta VM-gull. Da han fikk se skiven etterpå gikk det opp for ham hvor nær han var. Skiskyting er en marginal sport.

— Kan være grunnen til gull

Så da han på tredje skudd på siste skyting, den stående, igjen traff det hvite rammeverket rundt det sorte, var det som det gikk en liten evighet før det sorte ble til hvitt, og dermed treff.

— Nå er jeg og blinken skuls, sier yngstebror Bø til Aftenposten og smiler bredt.

— At skuddet gikk inn kan være grunnen til at vi vant gull, fortsetter han.

- Hvordan var følelsen da det det ble treff?

— Jeg fulgte skuddet ut og så det var et skudd som både kunne gå inn og ut. Jeg jobbet bra med gjennomføringen av skuddet, men med litt mer bevegelse i børsa hadde det nok gått ut. Men det var så deilig å se det gikk inn.

Skrek til Hegle Svendsen

Ole Einar Bjørndalen gikk en god åpningsetappe for Norge, og overlot til Tarjei Bø. Han sendte sin lillebror ut på etappe tre, og det var 22-åringen fra Stryn som la grunnlaget for gullet.

Duellen med regjerende verdensmester Tyskland ble vunnet på knockout, og Emil Hegle Svendsen fikk nesten et halv minutts forsprang på Simon Schempp.

Trønderen beholdt roen og holdt unna og gikk Norge inn til VM-gull.

— Da vi vekslet skrek jeg bare til ham at han skulle kjøre på og være offensiv, sier Thingnes Bø, som etter å ha sett Hegle Svendsen forsvinne ut av stadion, fyrte opp publikum. Han ville at Norges ankermann skulle få all den hjelp han kunne på.

Selv leverte han en fantometappe.

Tonedøve lagkompiser

— Det var nok et av de beste løpene jeg har gått noensinne. I hvert fall den beste etappen jeg har gått på stafett. Det var ypperlig at den kom i dag. Stort, sier 22-åringen.

Han skjøt to fulle hus og hadde en av de beste etappetidene i sporet. Da han forsvant ut fra siste skyting i ensom majestet ble også han båret videre av publikum. Det var et voldsomt trøkk da Thingnes Bø på sett og vis avgjorde stafetten.

— Det var veldig morsomt å gå, det var et vanvittig liv rundt løype. Nå skal det bli gøy å komme sge ne di sentrum og få synge nbasjonalsangen med de tonedøve guttene her, sier han og peker på Hegle Svendsen og storebror Tarjei som satt ved siden av ham på pressekonferansen.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor vi teller ned til seriestart i eliteserien: