34-åringen måtte gå av banen etter kun 29 minutter i møtet med eksklubben Rosenborg på Alfheim torsdag kveld.

Etter kampen bekreftet "Gamsten" at det dreide seg om en vond lyske. Lyskestrekk ødela store deler av fjorårssesongen for finnmarkingen.

— Rene rutiner

I dag er Morten Gamst Pedersen til undersøkelser på UNN i Tromsø. Håpet er at veteranen skal miste minst mulig kamper i en hektisk kampperiode.

— Det er rene rutineundersøkelser som med alle skader. MR og kliniske undersøkelser vil være en del av den pakken. Med svarene vi får, så lager vi et opplegg for han for å få han raskest mulig tilbake, sier TILs manuellterapeut André Fagerborg.

I fjor holdt lyskestrekk "Gamsten" lenge borte fra fotballen. Fagerborg mener det foreløpig er umulig å si hva gårdagens skade kan bety for Gamsten.

— Det er vanskelig å si for oss. Det er alt for tidlig å si noe om. Vi vet kanskje mer i løpet av dagen.

VIDEO: SE HØYDEPUNKT FRA TROMSØ-ROSENBORG

Utelukker ingenting

På nåværende tidspunkt vil ikke Fagerborg utelukke noe som helst. Ei heller at Pedersen kan rekke søndagens kamp mot Aalesund.

— Han kan like gjerne være klar til søndag som ute i to uker. Slike type skader kan gjøre vondt der og da, men forbedre seg raskt, sier Fagerborg.

Morten Gamst Pedersen har ikke vært tilgjengelig i dag morges, med sa etter kampen i går at byttet også handlet om å ikke ta unødvendige sjanser på at noe skulle forverre seg.

Fra søndagens kamp mot Aalesund spilles det syv eliteseriekamper på fem uker frem til 28. mai, da klubbene tar EM-pause.