Os, som denne sesongen har gått verdenscup, skulle egentlig deltatt i NM på Dombås kommende helg. I stedet må han følge mesterskapet fra sofaen fordi han ikke har meldt seg på innen fristen mandag kveld.

— Jeg trodde jeg hadde meldt meg på, men påmeldingen min var ikke registrert i systemet deres. Jeg sjekket dessverre ikke i ettertid om påmeldingen var i orden, og fikk ikke høre om dette for på tirsdag. Da var det for sent, forteller Os til iTromsø.

Ny regel

Systemet det er snakk om er eqtiming som brukes både til langrenn og skiskyting.

— Jeg synes det er veldig trasig at det ikke er mulig å etteranmelde seg til et NM. Selv om det er min egen feil at jeg ikke er påmeldt burde det vært mulig, sier Os til iTromsø.

Vegard Rolfsrud, arrangementskonsulent i skiskytterforbundet, forklarer hvorfor Os ikke får etteranmelde seg.

— Dette er innført fordi det har vært mange ulike frister inn mot renn tidligere. Nå har man en frist som er mandag 23.59 samme uke som arrangementet, og denne fristen skaper mindre merarbeid for arrangøren. Det hadde vært det samme om det hadde vært Ole Einar Bjørndalen, sier Rolfsrud til iTromsø.

Os har vært i kontakt med både forbundet og eqtiming for å finne ut om det er spor av at han har forsøkt å melde seg på.

— Vi har gjort bakgrunnssjekk og kan ikke finne noen spor av at Alexander har prøvd å melde seg på. For oss er det viktig at reglementet håndheves likt for alle, og at vi er konsekvente, sier Rolfsrud.

Ekstra betaling

Tidligere har løpere som har etteranmeldt seg til mesterskap betalt ekstra i påmeldingsavgift. Det ville Os gladelig gjort for å kunne delta på NM i helga.

— Et NM er det største nasjonale arrangementet som er, og jeg synes det er veldig trasig at jeg ikke får delta. Nå får jeg ta livet med ro inntil videre, sier Os.