Laget hadde ikke sin beste dag, men halte seieren i land. Det var lagets tredje strake hjemmeseier, og stockholmsklubben er dermed seriens beste hjemmelag.

– Når vi trener så tøft som vi gjør så må vi regne med å oppleve dager hvor det går tungt. Da skal vi være fornøyd med at det blir tre poeng likevel, sa trener Nanne Bergstrand.

Lars Sætre header ballen i kampen mellom Hammarby og Åtvidaberg. Foto: Bildbyrån/Digitalsport

Foran 25.167 tilskuere spilte Lars Sætra hele kampen for Hammarby, mens Fredrik Torsteinbø, Lars Fuhre og Jan Gunnar Solli ble kastet inn i tur og orden da laget skulle forsvare ledelsen i 2. omgang. Lagets femte nordmann Mats Solheim forble ubenyttet reserve.Linus Hallenius scoret 1-0-målet etter forarbeid av Erik Israelsson og Måns Söderqvist. Nahir Besara doblet ledelsen med et langskudd som gikk inn via stolpen.

Hammarby var nær 3-0 i en god periode, men etter pause presset Åtvidaberg. Nærmere enn John Owoeris redusering i det 52. minutt kom ikke gjestene.

Hammarby er på tredjeplass ett poeng bak serieleder Malmö. Toer Elfsborg har like mange poeng som Hammarby og kan overta ledelsen med seier mot Halmstad søndag.

Inkludert opprykkssesongen i fjor har Hammarby sju strake hjemmeseirer. Åtvidaberg er uten poeng på bortebane i år.