Sist Hødd viste seg fram foran eget publikum endte det med 1-5 tap mot lille Florø. Det skulle nok revansjeres på norsk fotballs festdag, for hjemmelaget i blått gikk ut i hundre på Høddvoll.

Tidligere Hønefoss-spiller, Joachim Magnussen, var nesten gjennom den bakre fireren til bortelaget to ganger de første fem minuttene, men den gamle Brann-stopperen Kristjan Örn Sigurdsson ryddet opp.

Sjanser på løpende bånd

Hødd misbrukte muligheten til å klatre på tabellen da bunnlaget Hønefoss stakk av med et poeng. Foto: DIGITALSPORT, Anders Hoven, ARKIV

Like etter fikk Eirik Ulland Andersen sjansen like utenfor 16-meteren. Men kantspillerens volleyforsøk ble reddet av Hønefoss-keeper Alexander Pedersen.Åtte minutter ut i kampen var samme mann frampå igjen. Vegard Heltne og Ulland Andersen kombinerte fint før sistnevntes avslutning ble reddet på ny. Hødd trykket Hønefoss bakover i banen.

Og det sto ikke på mulighetene for Ulland Andersen i havgapet på Høddvoll. Fredrik Aursnes så en åpning og fant 21-åringen, men nok en gang ble avslutningen for svak.

Hønefoss skapte ytterst lite før pause, men kom seg gradvis mer med i kampen. Likevel var det tydelig at fem tap på de første syv kampene hadde gitt bortelaget mager selvtillit før turen til Ulsteinvik.

Feststemning

1687 feststemte tilskuere fikk se at det var Hødd som skapte den første sjansen også etter sidebytte. Jesper Törnqvist raget høyest på corner og headet ballen tilbake til Aursnes. Men ungguttens avslutning suste over tverrligger.

Karl Joakim Wrele ville også teste skuddfoten etter 56 minutter, men svenskens avslutning ble reddet av Pedersen.

TI minutter senere kom svensken enda nærmere. Midtbanespilleren gikk opp på en corner og headet ballen knallhardt i tverrligger. Returen falt i beina på Steffen Moltu, men midtstopperens avslutning gikk like utenfor. Hødds sjansesløseri fortsatte, og det skulle bli verre.

Straffebom

Espen Standal ble kastet på i jakten på mål. Spissen ble spilt fri etter 78 minutter og deiset i bakken. Straffe sa dommer. Kanskje skulle Hødd få mål likevel?

Aursnes har vært sikkerheten selv fra ellevemeteren denne sesongen, og siktet seg inn mot venstre hjørne. Men der var Pedersen nok en gang med en utrolig keeperredning. Det ville seg bare ikke for hjemmelaget.

Fire minutter før slutt fikk Ole Amund Sveen en gigantisk sjanse fra seks meter. Helt umarkert kunne Hødds nummer 8 bare skyte ballen i mål, men det var virkelig ikke de blås dag. Sveens sleivtreff ble reddet av Pedersen, mens to Hønefoss-spillere nesten sørget for et komisk selvmål i neste sekund. Hvor ballen ble av? Den rullet selvfølgelig like utenfor stolpen.

Dermed endte det 0-0 på Høddvoll. Et utrolig resultat sett ut i fra sjanser, men blåtrøyene til Sindre Eid klarte aldri å få ballen i mål. Da er det ofte vanskelig å vinne fotballkamper. Hødd sliter med å avgjøre kamper på eget gress. Tre av fire hjemmekamper har endt uavgjort.

Festen nådde dessverre aldri sitt toppnivå på Høddvoll.