LEICESTER — MANCHESTER CITY 0-0

En kamp som kunne bikket begge veier endte 0-0. Det syntes nok serieleder Arsenal var et helt greit resultat.

— Vi burde ha vunnet denne kampen. Det positive er at vi holdt nullen, sier Manchester City-keeper Joe Hart i et intervju vist på TV 2 Sport Premium.

— Et rettferdig resultat. Vi hadde sjanser, og de hadde sjanser, sier Leicester-keeper Schmeichel.

Leicester gikk på sesongens andre serietap mot Liverpool 2. juledag, og mandag overtok Arsenal tabellteten i Premier League. Dermed måtte Claudio Ranieris lag slå Manchester City for å ta tilbake serieledelsen.

Ingen enkel oppgave, akkurat, men Leicester har sjokkert alle denne sesongen.

Store sjanser, ingen mål

City var best spillemessig før pause. Den første sjansen kom etter 18 minutter ved Kevin De Bruyne, men keeper Kasper Schmeichel reddet nede ved sin venstre stolpe.

Ni minutter senere hadde Raheem Sterling en enda større mulighet, men igjen avverget Schmeichel. Leicester hadde nok med å forsvare seg.

Men hjemmelaget slo tilbake med to store sjanser på rappen før pause. Først ved Marc Albrighton som ikke nådde frem på et innlegg, deretter ved Jamie Vardy som plutselig kom helt alene med keeper Joe Hart etter en forferdelig tabbe av Fernandinho i City-forsvaret.

Vardys skuddforsøk gikk høyt over, og det sto målløst etter de første 45 minuttene.

Ville ha straffe

Seier for Manchester City ville føre dem opp på 2. plass, poenget bak Arsenal. Og City startet friskest også etter hvilen. Men Leicester hadde sine forsøk de også. Ngolo Kante skuddforsøk gikk llike til side for stolpen.

Sergio Agüero og City ropte på straffe etter drøye timen spilt, men dommeren bare vinket spillet videre.

Kvarteret før slutt fikk Leicester frispark på hjørnet av 16-meteren, og kun en god Hart-redning sørget for at ikke Leicester tok ledelsen.

Det bølget frem og tilbake mot slutten, men det endte med poengdeling.