BEIJING (Aftenposten.no): Det er litt betent å snakke om idrettjenters vekt, men Lukas Udelhoven røper at Ida stiller et par kilo lettere når startskuddet for første øvelse – 100 meter hekk – smeller i Kinas hovedstad klokken 09.00 lokal tid lørdag – klokken 03.00 norsk tid.

— Det kan gi fem centimeter mer i høyde, men faren er at vi taper litt i kule, sier Udelhoven. Som vanlig har han sørget for at sørlandsjenta har hatt en litt annen oppladning enn alle andre.

— Vi har ikke ligget i telt, nei! sier treneren som er blitt kjent for sine utradisjonelle treningsleire. Før forrige VM bodde duoen i de finske skoger og spiste fisk og bær. I fjor var det teltliv i Sveits før EM i Zürich.

— Vi har bodd på vandrerhjem og hatt fine treningsmuligheter, forsikrer treneren.

Godt vant til varmen

Fredag formiddag var det 33 grader i Beijing. Det plaget ikke Marcussen og Udelhoven.

— Vi har ligget fire uker i Sør-Korea for å bli så klare som mulig. Der har det vært ca. 30 grader og en luftfuktighet på 80-90. Vi ble i Sør-Korea etter at Ida hadde tatt sølv i Universiaden, forteller Udelhoven.

Gullet gikk til Anna Maiwald fra Tyskland, og det var bare disse to av de 56 beste på verdensstatistikken som deltok.

Ida er nummer 56 i år, med 5868 fra Kladno som årsbeste. Det er lavere enn VM-kravet, men Ida kom med på sine 6083 poeng fra Ratingen i fjor – og etter å ha dokumentert form i lengdegropen på landslagssjef Ronny Nilsens befaling.

Gammel pers

— Jeg er spent og i form, sier Ida og fortsetter med «et eventyr» når hun blir spurt om hva hun forventer seg.

— Det er høyt nivå, men jeg skal fighte i alle syv øvelsene og angripe min årsbeste. Jeg er i bedre form enn jeg har vært tidligere denne sesongen, forsikrer 27-åringen, som var på sitt beste i VM-debuten i 2011. Da gjorde hun 6226 poeng og ble nummer 11. — Jeg har ikke satt meg noen plasseringsmål, sier Våg-jenta som er eneste norske utøver i aksjon på VMs åpningsdag. Hun ligger nesten 1000 poeng bak Brianne Theison Eaton fra Canada som topper verdensstatistikken.

Men kanskje Udelhoves kjøkkenkunster med fisk, ris og melon kan minske gapet til de beste?