Kroatiske Domagov Duvnjak tilhører den ypperste verdenseliten i håndball. Her i duell med franske Nikola Karabatic under håndball-EM i 2014. Kroatiske Domagov Duvnjak tilhører den ypperste verdenseliten i håndball. Her i duell med franske Nikola Karabatic under håndball-EM i 2014. Foto: AP

Mannen Norge må stoppe: - Et balltalent utenom det vanlige

Islands Aron Palmarsson herjet med Norges håndballgutter i EM-åpningen. Søndag kveld venter en kroat som er enda bedre, Domagoj Duvnjak.

KATOWICE: Rasmus Boysen er dansk håndballspilleri Ribe-Esbjerg, men samtidig håndballnerd med utrolig oversikt om hva som rører seg innen sporten.

På sitt eget nettsted harhansom mange andre rangert Nikola Karabatic som verdens beste spiller, mens Aron Palmarsson befinner seg på en tiendeplass. Mellom disse ligger verdens sjette beste, Duvnjak.

Erlend Mamelund spiller til daglig sammen med Duvnjak i Kiel og er mektig imponert over kroaten.

— Han er et balltalent utenom det vanlige og sterk i kroppen. En utrolig god back. Og så er han flink til å lage mål når du tror han er ferdig.

Søndag kveld skal Duvnjak lede Kroatia mot Norge i den andre kampen i EM. Den er kroatene favoritter til å vinne. Norsk Tipping gir 4,40 i odds på norsk seier – bare 1,30 på kroatisk.

Visste du at Sander Sagosen figurerer i denne ukens Donald-blad? Sjekk hva håndballtalentet har å si til navnet «Tander Sagflisen» her.

Duvnjak på topp ti

Listen til Rasmus Boysen over verdens beste toppes av Nikola Karabatic, og dansken har de fleste andre håndballekspertene med seg på at franskmannen er verdens beste. På annenplass kommer Mikkel Hansen. De fleste ekspertene er enige i at disse ti skiller seg klart ut, med Karabatic foran fordi han er en langt bedre forsvarsspiller.

Treneren til Harald Reinkind i Rhein Neckar-Löwen mener at Domagoj Duvnjak følger på tredjeplass, men holder vi oss til Boysens liste, blir det sjetteplass. Norges landslagstrener Christian Berge er også full av lovord om Duvnjak.

— Det går an å sammenligne Duvnjak litt med Palmarsson. Duvnjak er også flink med innspill, men ikke like eksplosiv. Likevel en klassespiller som behersker det meste.

Sagosen 75-100

På spørsmål til Boysen om hvor beste nordmann vil havne på en verdensranking svarer dansken:

— Jeg vil tro at en spiller som Sander Sagosen ligger et sted mellom nummer 75 og 100. Men det er vanskelig å si, og det er kun min mening.

Boysens rangering av de ti beste i verden:

1. Nikola Karabatic, Frankrike

2. Mikkel Hansen, Danmark

3. Laszlo Nagy, Ungarn

4. Niklas Landin, Danmark

5. Cedrik Sorhaindo, Frankrike

6. Domagoj Duvnjak, Kroatia

7. Uwe Gensheimer, Tyskland

8. Momir Ilic, Serbia

9. Andy Schmid, Sveits

10. Aron Palmarsson, Island

Hør siste episode av Aftenpodden Sport her nå. Hvor dristige svev, kombinert-krise, fotball og Arne Scheie er tema: