Vålerenga kommer til Stavanger 16. oktober, og kampen vil ha mye å si, både for VIFs gullsjanser og Vikings jakt på medaljer.

Viking er forpliktet til å tilby bortesupporterne fem prosent av den totale kapasiteten, og kommer ikke til å tilby Klanen mer enn de 765 billettene klubben er forpliktet til.

— I utgangspunktet hadde vi bedt om 1000 billetter til kampen i Stavanger, men det kan godt være at drøye 750 er nok. Resultatet mot Lyn i neste runde vil avgjøre mye av interessen. Seier der, og gullkampen er helt åpen. Da vil det nok bli rift om billettene, sier Klanen-talsmann Gjermund Nordtug til Aftenbladet.

— Viking selger billetter til kampen 16. oktober på nett. Tror du folk fra Klanen vil prøve å kjøpe billetter på andre seksjoner enn den som er ment for bortesupporterne?

— Det kan være, men så langt har vi ikke hørt om noe forsøk på kupping på nett som til bortekampene mot Start og Odd. Av hensyn til alle parter ber vi også medlemmene i Klanen om å kjøpe billetter blant sine egne, sier Nordtug.

Særlig Odd merket fort at Vålerenga-supportere hadde prøvd å kjøpe billetter på nett til plasser utenfor de som var ment for Klanen.

Derfor stoppet Odd salget på nett, av redsel for at omtrent hele Odd stadion ville bli omkranset av Vålerenga-supportere i siste serierunde.

Også til søndagens seriefinale i Kristiansand oppdaget Start at det var mistenkelig mange bestillinger på nett fra Oslo. Dette salget ble fort stoppet.

Vikings markedssjef Hans-Øyvind Sagen sier at Viking med dagens billettsystem ikke har noen mulighet til å sjekke hvor billetter solgt på nett er kjøpt fra.

— Vi håper og tror alt går greit. Våre vakter vil også følge nøye med hvis supportere med supporterutstyr for bortelaget setter seg på seksjoner for hjemmesupportere. Blir det noe antydning til bråk, vil disse eventuelt bli flyttet til der Klanen er, sier Sagen.

Mandag var det 3406 billetter igjen til kampen mellom Viking og Vålerenga.