GAMBLINGMÅL: Treningskamper i 2.divisjon følges nøye av utenlandske spillsyndikater. Her Mats Lillebo i aksjon for Stjørdals Blink mot Nardo GAMBLINGMÅL: Treningskamper i 2.divisjon følges nøye av utenlandske spillsyndikater. Her Mats Lillebo i aksjon for Stjørdals Blink mot Nardo Foto: Stjørdals Blink

Treningskamp i 2. divisjon skapte hodebry for utenlandske gamblere

— Det er ganske absurd, sier Blink-leder.

Vi har ikke hatt henvendelser fra Borneo og Manila i etterkant av kamper før. Selv om vi ikke har ikke bevis for at kampen var et bettingmål, tyder henvendelsene på det, sier hovedlagleder Knut Erlend Jegersen for Stjørdals Blinks 2.-divisjonslag.

Snøvær avkortet kampen

Torsdag denne uka møttes Blink og Nardo til treningskamp. På grunn av heftig snøvær bestemte begge lags trenere i samråd med dommeren å kun spille en halvtime etter hvilen. Det har utløst henvendelser fra hele verden.

— Vi har blitt kontaktet via Facebook og mail. Spørsmålene går på hvorfor kampen ble avbrutt, om den skal spilles på nytt, og om vi kommer til å møte opp for å spille det siste kvarteret. Nardo har fått lignende henvendelser. Det er ganske absurd, sier Jegersen.

Ukjente med ørepropp

Dermed tyder mye på at treningskamper vinters tid mellom middels gode 2.divisjonslag er interessante for utenlandske spillsyndikater. Det har ikke Blink-fotballen veldig sans for.

— Jeg vil bruke et ord som kuriøst. Det dukker stadig opp ukjente ansikt med ørepropper og mobiltelefoner på sidelinja, og vi får ofte spørsmål om lagoppstillinger og lignende dagen før kamper også. Dette er noe nytt som har kommet de to siste årene. Men Blink fotball er fornøyd med samarbeidet med Norsk Tipping, og har lite behov for å samarbeide med representanter for utenlandske spillsyndikater, sier laglederen.

Blink seiret

Og kampen? Den endte med seier 3-1 til Stjørdals Blink. Jegersen er fornøyd med sitt lags prestasjoner.

— Det var mye bra spill offensivt, og jeg tror det var godt for alle å føle på at vi var litt på nivå med det vi viste i fjor. En oppløftende kamp for oss, selv om vi må anerkjenne at Nardo spilte sin første treningskamp for året, sier han.

Hør Adresseavisens RBK-podkast her: