I hele fjorårssesongen slapp Hødd totalt inn 31 mål på 30 seriekampen. Etter 24 kamper i år har Hødd allerede sluppet inn 42 mål!

Baklengsmålene har fosset inn, særlig hjemme på Høddvoll, merkelig nok. Der har Hødd på 12 seriekamper sluppet inn 23 baklengs, i tillegg til fem bakover mot Florø i cupen i vår.

Hødd-skuta lekker altså som en sil, og det ansvaret tar kaptein Jesper Törnqvist inn over seg.

– Det er tøft å være kaptein i motgang, men jeg klager ikke. Jeg føler meg privilegert som får lov til å være lagkaptein i Hødd, og jeg kan ikke få orden på forsvarsspillet vårt alene. Vi må alle gjøre jobben vår mye bedre, det er den enkle sannhet, sier han.

Nå har Hødd sluppet inn ni mål på de to siste kampene, og de fem baklengs i Tromsø sist kom etter tidvis horribelt forsvarsspill.

Ligger feil

– Vi blir liggende posisjonsmessig feil en rekke ganger, og glemmer også å sikre for hverandre. En del enkeltprestasjoner var under enhver kritikk, og jeg er like skyldig som noen andre, sier finnen.

Som imidlertid ikke ønsker å dvele med det som har vært.

– Vi må selvsagt lære av våre feil, men ellers må vi nå se framover. Vi ønsker selvsagt ikke å havne i bunnstriden, og for å unngå det må vi vinne noen kamper til. Og mitt fokus er tre poeng mot Fredrikstad hjemme på Høddvoll søndag. Vi vet vi er gode nok til det, det gjelder bare å få det ut i kamp.

– Jeg mener vi må gå «back to basic» – gjøre ting enkelt og greit. Fotball er et enkelt spill, og vi må for all del finne tilbake til den defensive strukturen vi hadde i 2013. Törnqvist ser for seg et jevnt og tett oppgjør mot opprykks­jagende Fredrikstad søndag.

Dueller

– Det blir neppe mye som skiller lagene etter 90 minutter. Nå på høsten blir det ofte mange fysiske dueller, for nå betyr poengene på en måte ekstra mye. Og vi må stå opp og ta disse duellene, og samtidig kutte ut alle de personlige feilene vi har slitt med, mener han.

Så enkelt, men for Hødd – akk så vanskelig. Mot Tromsø gjorde Victor Grodås og Steffen Moltu megabrølere som til sammen førte til tre scoringer imot, og slikt forsvarsspill er direkte uakseptabelt søndag.

– Vi har vært altfor mye opp og ned. I enkeltkamper har vi vært like gode som på vårt beste i fjor, men stabiliteten har helt manglet. Men vi har beholdt troa og samholdet, og er innstilt på å reise kjerringa mot Fredrikstad, lover Törnqvist.

Vegard Heltne må stå over med tre gule kort.

Følg Hødd — Fredrikstad fra 15.00: