I tur og orden kom de andre lagkameratene og tok rundt spilleren som har ført Rosenborg til 11 strake seriemesterskap og åtte sesonger i Mesterligaen. Foran et fullsatt og trampeklappende Lerkendal kom følelsene strømmende på.

— Jeg er utrolig takknemlig for den avslutningen jeg fikk. Jeg ble rørt. Det var mange følelser som kom på en gang, sier Bent Skammelsrud.

Han er overveldet over hyllesten som ble han til del etter kampen. Medspillerne kom med hver sin rose - publikum nektet å gå hjem. Sammen med Nils Arne Eggen tok han en siste æresrunde. Og én time etter kampslutt stod RBK-kjernen fortsatt på sine plasser og ropte etter kveldens to store helter: Nils Arne Eggen og Bent Skammelsrud.

— Det var ganske tøft å ta den runden, egentlig. Jeg hadde aldri trodd det skulle bli sånn. Det var en stor opplevelse. Jeg var kanskje heldig som sluttet sammen med Nils Arne, sier Skammelsrud med et forsiktig smil.

— Er du glad, eller er du lei deg?

— Ja, begge deler!

Takker for støtten

Halvannen uke har gått siden Bent Skammelsrud fikk beskjeden om at karrieren som spiller er over. Tiden frem til avskjedskampen har han brukt til å venne seg til tanken. Mot Lyon klarte han å holde tankene på avstand under selve kampen.

— Jeg tenkte litt på det før kampen og med én gang etter at kampen var over. Jeg har brukt ei uke på å snu tankene. Fra at det ble som det ble, til å være glad for at jeg fikk avslutte på den måten jeg fikk. Jeg er utrolig glad for den støtten jeg har fått fra gutta på laget. For eksempel da Ørjan, som vanligvis ikke sier så mye, gikk ut og sa jeg burde fått et år til, sier Skammelsrud som er svært takknemlig for at han fortsatt får jobbe i klubben.

— Det jeg har vært mest redd for. Er å miste kontakten med gutta. De er selve tryggheten rundt meg. Derfor er jeg glad for at jeg skal være med klubben videre, sier Skammelsrud.

Kunne fortsatt

Bent Skammelsrud føler fortsatt at han kunne gått på en ny sesong som spiller, men han forstår Hareides avgjørelse.

— Jeg har sagt tidligere at jeg kunne fortsatt et år til, og det har for så vidt Åge Hareide sagt også. Men jeg skjønner godt at Åge ønsker en gradvis fornyelse. 6-tallet på slutten av fødselsdatoen min skulle vært snudd på hodet til et 9-tall, sier Bent med et smil.

Så blir han mer alvorlig igjen.

— Det er slutt nå. Slutt. Kanskje burde jeg takke Åge. Med en halv sesong neste år er det ikke sikkert jeg ville fått den samme støtten. Det finnes ikke noen bedre måte å slutte på, gjentar Skammelsrud.

For nå er det definitivt slutt for spilleren Skammelsrud, selv om en rekke klubber har vært på telefonen og yntet frempå om et klubbskifte.

— Da må jeg flytte fra byen, og det er uaktuelt. Jeg flyttet tilbake til Trondheim fordi datteren min bor her, og hun bor her oppe fortsatt. Det ville dessuten vært rart å spille noe annet sted. Det ville blitt en nedtur uansett, sier Bent Skammelsrud.

— Hva er det beste minnet du sitter igjen med?

— Det er denne kvelden her. Ellers er det kampen mot Milan. Det var ikke min beste kamp, men det var kampen som sjokkerte Europa og fikk Beckenbauer til å skifte mening, sier Bent Skammelsrud.