Første kamp i sluttspillet for Tertnes ble spilt hjemme mot Vipers onsdag kveld. I kvalifiseringen spilles det to kamper mot hverandre, hvor Tertnes startet på hjemmebane.

Vinneren av kvalifiseringsspillet er best av to kamper. Selv om det enda er en kamp igjen, gjorde Tertnes det vanskelig for seg selv når de tapte med seks mål i første kampen.

Vipers dominerte første halvdel av førsteomgangen og ledet 6–3 etter ni minutter. Utover i omgangen hentet Tertnes seg inn igjen, og etter 18 minutter var stillingen 7–7. Den siste delen av førsteomgang var preget av jevnt spill mellom de to lagene, hvor det var tydelig at begge lagene var like lystne på seier. Tertnes var ikke effektive nok i angrepsspillet sitt og lagene gikk til pause med 9–12 i favør Vipers.

— For mange tekniske feil

— Vi skyter for lett og gjør altfor mange tekniske feil og løper for dårlig i retur og det er gjennomgående i hele kampen synes jeg. Det er litt bedre i slutten av første omgang, men ellers synes jeg vi er dårlig i returløpet. De får enkle mål og når vi gjør så mange enkle feil er det veldig vanskelig å vinne håndballkamper, forteller Tertnes keeper Marie Davidsen.

Davidsen ble vel fortjent kåret til Tertnes beste spiller i kampen, og holdt hjemmelaget inne i kampen med flere solide redninger både i første og andre omgang.

I andre omgang fortsetter Vipers presset på Tertnes, mens Tertnes ikke klarte å henge helt med på notene. Det ble vanskelig for hjemmelaget når de med to minutter igjen på klokken lå under med hele fem mål. Kampen endte til slutt 19 – 25, og Tertnes har dermed mye å bevise i returoppgjøret på bortebane.

— Seks mål er tøft, men hvis vi setter litt flere sjanser og får orden på returløpet så synes jeg vi har god sjanse, om vi slår de med seks mål, det vet jeg ikke, men vi gir ikke opp i hvert fall, forteller Davidsen.

Tøff returkamp

Returoppgjøret mot Vipers spilles allerede førstkommende søndag i Kristiansand. Trener Tore Johannessen mener at Tertnes ikke må fokusere på målene de ligger bak.

— Vipers er et bedre lag enn oss, men prestasjonen vår er ikke som den skal være. Vi er litt for forsiktige i satsingen vår og litt for opptatt av å kaste ballen videre istedenfor å skyte selv. Vi gjør tydelige personlige feil i dag og det har vi ikke råd til, forteller Johannesen og fortsetter;

— Jeg synes vi har såpass mye å gå på i denne kampen at vi kan på ingen måte gi opp. Men vi kan ikke reise ned der og tenke at vi skal ta igjen seks mål, vi må fokusere på at det er ny kamp. Det er tøft nok å slå Vipers både her og i Kristiansand, så jeg tror vi først og fremst skal fokusere på det.