Tirsdag hadde Kalvenes og FIFA-agent Knut Kristiansen et møte. 25-åringen med fortid i Varegg, Brann og Åsane har et og et halvt år igjen av kontrakten, men savner Bergen.

— Christian vil tilbake til Bergen snarest mulig. Vi må komme tilbake til hvordan det skal løses, sier Kristiansen.

Dermed har Brann muligheten til å hente en venstreback som har blomstret som spiller siden han forlot Åsane i 2000. — Christian er en spiller jeg liker veldig godt. Han har en fantastisk innstilling og er en gutt som ofrer alt for klubben.

— Ønsker Christian seg til Bergen og Brann, er jeg interessert i å ta kontakt med han. Han er en anvendelig spiller, men vi kommer nok helst til å bruke ham som venstreback, sier Brann-treneren.

Som BT skrev i går er Thordarson nødt til å vente med å hente spillere til han vet hvilke økonomiske rammer han får neste sesong.

— Det er ikke sikkert at Brann kan hente Christian mens han er under kontrakt med Sogndal, men vi vil i hvert fall undersøke mulighetene, sier Teitur Thordarson.

Kalvenes ønsker ikke å selge seg gjennom mediene, men innrømmer at Brann frister veldig.

— Brann må gjøre et initiativ overfor meg før kan si så mye om dette. Men å komme tilbake til klubben, er et høyt ønske - hvis Brann vil ha meg, sier han.

Problemet for Kalvenes er at han har et og halvt år igjen av kontrakten med Sogndal. 25-åringen er en svært verdifull spiller for klubben og pr i dag har ikke Brann penger til å kjøpe han fri.

— Jeg synes at det er vanskelig å diskutere disse tingene. Jeg har all respekt for Sogndal og har ikke et vondt ord å si om den klubben. Men jeg har lyst til å reise hjem.

En av årsakene til at Kalvenes ønsker seg hjem til Bergen, er at kjæresten bor i byen. 25-åringen er nøye med å takke Sogndal for utviklingen han har hatt de to og et halvt årene han har vært der.

Kalvenes har spilt 40 eliteseriekamper for Sogndal de to siste sesongene.

For Brann har han én obligatorisk kamp, den kom i 1995.