Kåringen er gjort i regi av Det internasjonale håndballforbundet (IHF), og både eksperter og fans har vært med i avstemningen, som endte med danske seier i herreklassen. Der gikk Mikkel Hansen til topps foran Nikola Karabatic. Begge spiller for PSG (Paris Saint Germain).

Ekspertgruppen hadde plukket ut ti spillere, og deretter avga både ekspertene (journalistene) og fansen sine stemmer. Mikkel Hansen, som vant også i 2011, fikk flest stemmer både hos ekspertene og fansen og slo vinneren fra 2007 og 2014, Karabatic.

Domagoj Duvnjak, som var sentral for Kroatia da Norge ble slått ut i OL-kvalifiseringen, ble nummer tre, mens Thierry Omeyer, Frankrike, og Rafael Capote, Qatar, tok de neste plassene.

Hansen var toppscorer i årets Champions League. 28-åringen ble også fransk mester denne sesongen.

Suveren Neagu

I dameklassen var Romanias storskytter Cristina Neagu helt suveren. Hun fikk 50,5 av stemmene blant ekspertene og hele 72,9 prosent av stemmene blant fansen. Deretter fulgte Heidi Løke, Nycke Groot, Nederland, Karolina Kudlacz-Gloc, Polen og Nora Mørk.

Neagu vant Champions League med Buducnost, tok bronse med Romania i VM, der hun også ble kåret til MVP (most valuable player) og kom på All Star Team.

Hun delte også toppscorertittelen i Champions League med Andrea Penezic og vant både serien og cupen i Montenegro. I tillegg ble hun selvfølgelig valgt til årets spiller i Romania.

Neagu markerte seg allerede i 2009 da hun ble kåret til årets nykommer og året etter som verdens beste. Deretter var hun ute med skader i over to år.

Norge får anledning til å studere Neagu på nært hold to ganger til i år. Romania er i Norges gruppe både i OL og i EM i Sverige.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport og få gratis samlivsråd for sommeren, alt du trenger og ikke trenger å vite om EM i Frankrike: