Branns Fredrik Haugen (24) var ytterst sentral i 3-1-seieren mot Bodø/Glimt søndag, selv om det var tomålsscorer Kristoffer Barmen (23) som – fortjent – fikk mest oppmerksomhet etter to kunstmål.

Haugen var nest sist på ballen ved begge Barmens mål, mens Jakob Orlov ble servert den siste scoringen av motstanderlaget.

De målgivende pasningen til Barmen, har ført Haugen inn på topp 3-listen i eliteserien. Bare Sogndals Gilbert Komsoom og suverene Rosenborgs Jonas Svensson har vært nest sist på ballen oftere enn Haugen.

— Jeg er ganske fornøyd med det, siden vi har vært et lag som har slått nedenfra. Før sesongen sa jeg at jeg ville bli mye involvert i det offensive spillet vårt, og jeg er glad for å ha klart det, sier Haugen til BT.

I Brann er han den med klart flest målpoeng i år, altså mål og målgivende pasninger slått sammen. Med fire scoringer er Haugen kommet opp i 11 målpoeng. Bare fire spillere i serien har flere.

— Jeg har vært involvert i mange scoringer alle årene jeg har vært i Brann, men kanskje har det blitt litt «glemt» på grunn av lagets tabellplassering. Nå går det bra også med laget, sier Haugen.

Rollen hans i Lars Arne Nilsens Brann-lag, som indreløper, innebærer en del offensiv frihet – selv om beinhardt arbeid også står i stillingsinnstruksen.

— Jeg har en rolle nå der jeg får brukt mine beste ferdigheter, og det trives jeg selvfølgelig med, sier Haugen.

Han snakket også med BT rett etter Bodø/Glimt-kampen søndag, stående ute på Aspmyra-kunstgresset. Da beskrev han seieren som «utrolig viktig».

— Det er disse kampene vi må vinne hvis vi skal ta medalje, sier Haugen.

Seks kamper før sesongslutt er Brann i en utsøkt posisjon, på sølvplass med fire hjemme- og to bortekamper igjen.

Her er topplisten over målgivende pasninger i eliteserien

1. Gilbert Koomson, Sogndal: Ni målgivende pasninger

2. Jonas Svensson, Rosenborg: Åtte målgivende pasninger

3. Fredrik Haugen: Brann: Syv målgivende pasninger

3. Håkon Skogseid, Lillestrøm: Syv målgivende pasninger

3. Trond Olsen, Bodø/Glimt: Syv målgivende pasninger

Seks spillere har seks målgivende pasninger hver.