GARDERMOEN: — Vi har hatt utgifter mellom 500.000 og en million kroner på å arrangere cupfinalene i Spektrum. Nå har vi sammen med Norsk Topphåndball, klubbene og Eurosport sett på hvordan vi kan komme bedre fra det, sa generalsekretær Erik Langerud da han mandag formiddag, på Norges Håndballforbunds Avkast-møte, slapp nyheten om at Spektrum igjen skal være håndballens storstue for NM-finalene. Dato blir 29. desember.

NHF fikk mye kritikk for å ha lagt fjorårets finale til Arena Nadderud. Den var for liten, mente kritikerne. Dessuten ville Haslum få fordel av hjemmebane hvis de gikk til finalen. Den nye hallen i Bærum ble ikke utsolgt, og Haslum gikk heller ikke til finalen. Men Langerud poengterte at det ikke var misnøye med Nadderud som gjør at cupfinalene flyttes «hjem» igjen.

I pluss i 2017?

NHF kommer til å tape penger også i år på å arrangere cupfinalen i Spektrum. Det fordi leieprisen er høy, gulvet skal legges og tas i løpet av ett døgn og det tilkommer diverse andre utgifter.

— Det er en krevende logistikk, sier Langerud, som forteller at eneste inntektskilde er billettsalget. Der vil NHF beholde en bedre brøk enn før, mens klubbene må finne seg i mindre utbytte.

— I 2017 håper vi at Oslo kommune også blir med å ta en del av regningen. Det er en pott det går an å søke på, men da vi bestemte oss for å flytte tilbake til Såpektrum var 2016-potten allerede fordelt. Med bidrag fra kommunen, er det mulig at vi kan få 2017-finalene til å gå med overskudd, forteller Langerud.

Jordal kan bli finalearena

Langerud røpet at Spektrum nødvendigvis ikke blir noen permanent arena. Også nye Jordal Amfi kan bli en fremtidig finalearena. NHF var en stund i samtaler med Norges Ishockeyforbund om samarbeid rundt Jordal-utbyggingen, men overlot etter hvert alt til ishockeyforbundet. Hallen vil likevel kunne brukes til håndball.

Seniorfinalene i håndball skal overføres på Eurosport. Om juniorfinalene også skal sendes, forhandles det om.

Eurosport er inne i den siste av to avtalte sesongen der kanalen skal sende rundens kamp. Den blir denne sesongen flyttet til klokken 20.00 for å unngå kollisjon med de øvrige kampene. Kampdag blir onsdag. Ellers vil det også bli mulig å se håndball på forbundets egen kanal, handballtv.com.

NHF håper å få med Eurosport på en ny, langvarig avtale på tre-fem år.

I denne ukens Aftenpodden Sport diskuteres blant annet astma-kontroversen og OL-skuffelsen. Hør podcasten her: