Fredag ettermiddag og kveld var ledelsen i Stabæk samlet på Nadderud for å diskutere saken hvor trener for klubbens kvinnelag, Øyvind Eide, anklages for å ha seksuelt trakassert tidligere Stabæk-spiller Leni Larsen Kaurin.

Stabæk Fotballs styreleder Espen Moe møtte klubbledelsen i Stabæk til møte på Nadderud fredag. Foto: NTB scanpix

— Et oppsummeringsmøte, sier styreleder i Stabæk Fotball, Espen Moe, til Aftenposten.Saken ble kjent daBudstikka torsdag publiserte et intervju med Larsen Kaurin, hvor hun forteller om det hun beskriver som uønskede seksuelle tilnærmelser. Blant annet skal Larsen Kaurin ha fått tilbud om sex med treneren som ledet Stabæk til gull i både serie og cup sist sesong. Spilleren har også fått psykologhjelp i etterkant.

- Ikke dramatisk

I et intervju med VG sier Eide at han gikk over streken.

Espen Moe sier fredagens møte handlet om å få oversikt og ruste seg for veien videre.

— Det var ikke noe mer dramatisk enn at vi måtte finne ut hvor vi står hen og legge en plan for hva vi gjør videre, sier Moe.

Men saken er selvsagt noe klubben ville vært foruten.

— Det ville vært løgn å si at dette ikke er belastende for oss. Dette er ikke den type saker man drømmer om, men samtidig må de håndteres. Man kommer opp i ulike situasjoner i ny og ne, og må håndtere det som kommer. Men vi mener vi har håndtert denne saken ganske godt, og vi begynner å nærme oss en ende på den interne behandlingen av saken, sier styreleder Moe.

Det er ventet at det kommer en avgjørelse i saken over helgen.

— Vi tar sikte på det, ja. Men hva det ender i kan ikke vi styre, sier Moe.

Han ønsker ikke å gå inn på detaljer i saken ettersom dette behandles som en personalsak.

Spillerne støtter treneren

Mange av spillerne er for tiden på landslagssoppdrag, men spillerne har blitt holdt orientert om saken.

— Vi har hatt et møte med spillerne som er hjemme og gitt de informasjon. Men vi prøver å ikke involvere dem mer enn nødvendig.

Fredag kveld gikk spillerne i Stabæk ut med støtte til sin trener Øyvind Eide. Til VG sier lagets kapteinsteam:

— Vi er enige i at det var upassende av Øyvind å innlede en uheldig relasjon med en av våre spillere høsten 2012, og han har beklaget dette overfor oss. Øyvind er blitt utsatt for mistanker og anklager som er ute av proporsjoner med det han faktisk har gjort. Han og vår sportslige leder har vår fulle støtte, og vi står bak deres sportslige disponeringer og avgjørelser.