OSLO/MONACO (aftenposten.no): 54 journalister fra hele Europa stemte torsdag ettermiddag frem Cristiano Ronaldo som årets spiller i Europa.

Erlend Nesje fra Aftenposten var Norges representant.

Hans stemme i finalen gikk til Arjen Robben, i konkurranse med nevnte Ronaldo og Tysklands keeperhelt Manuel Neuer.

— Jeg mener Robben var den beste spilleren i VM, og han hadde også en veldig god sesong med Bayern München, sier Nesje.

- Cristiano svak i Brasil

Før verdensmesterskapet var det vinneren Cristiano Ronaldo som var hans favoritt.

— Han scoret 17 mål i Champions League, noe som er fantastisk. Han hadde for all del en veldig god sesong, men hadde et veldig dårlig VM. Han var heller ikke en avgjørende matchvinner da det begynte å dra seg til og Champions League skulle avgjøres, og i finalen scoret han først på tampen da alt var avgjort, forklarer Nesje.

— VM ble avgjørende for at jeg falt ned på Robben, sier han videre.

Men det var altså Cristiano Ronaldo som ble vinneren. Han vant også tidligere Ballon d'Or, kåringen av verdens beste spiller. Dermed trådde han endelig ut av Lionel Messis skygge, etter å ha havnet på annenplass bak argentineren i flere år på rad.

Takket lagkameratene

Det var en meget fornøyd portugiser som mottok prisen i Grimaldi Forum ved vannkanten i Monaco.

— Individuelle priser er alltid bra å vinne. Det ligger mye bak dette, mange års hardt arbeid og dedikasjon. Jeg er så stolt av å vinne denne prisen, men uten lagkamerater er det umulig å vinne slike trofeer. Takk og så til dere journalister for at dere har stemt på meg, for dere er vel journalister? sa han på en pressekonferanse etter kåringen.

Selv om Portugal aldri klarte å ta seg videre fra gruppespillet i Brasil, og «CR7» der var en skygge av seg selv, sier han seg meget godt fornøyd med sesongen som var.

— Den var som en drøm. Jeg forventet ikke at den skulle bli så fantastisk. Vi lyktes ikke helt i VM, men du kan ikke være på topp hele tiden, sa han.

Kessler årets spiller

Tyske Nadine Kessler (26) fra klubben Wolfsburg samtidig kåret til årets kvinnelige fotballspiller i Europa.

Midtbanespilleren utkonkurrerte sin landslagsvenninne Martina Müller og svenske Nilla Fischer.

Kessler startet karrieren i Saarbrücken (2004-2009) og spilte også tre sesonger i Turbine Potsdam før hun ble Wolfsburg-spiller i 2011. Hun har scoret ti mål på 29 landskamper. I Wolfsburg er hun blitt mesterligavinner to ganger (2013 og 2014). Hun vant også mesterligaen med Turbine Potsdam i 2010. I 2013 ble hun europamester med Tyskland.