Etter at det i ettermiddag kom fram at spillergruppa ønsket å få fjernet Nilsen som TIL-trener har flere spillere reagert på måten saken er håndtert på.

Klubben skrev at da i en pressemelding at ”det har vært misnøye og slitasje i spillergruppen på grunn av lederstil. Dette er årsaken til at styret har gått til det skritt å avsette Steinar Nilsen”.

I forkant av gårsdagens styremøte skal flere sentrale spillere, blant disse kaptein Simen Wangberg, ha uttalt seg på vegne av spillerne om trenersituasjonen.

Wangberg bekreftet også på SMS til iTromsø i ettermiddag at det var misnøye med Nilsen i spillergruppa, etter at han i formiddag uttalte at treneren hadde hatt tillit.

Internt bråk

Men flere spillere iTromsø har snakket med kjenner seg ikke igjen, og står ikke inne for beslutningen tatt av blant annet Wangberg. Spillere føler seg oversett ”og er ikke tilfreds med hvordan denne situasjonen er løst”.

Derfor vil det i morgen bli et internt spillermøte der hendelsene det siste døgnet vil bli tatt opp.

— Vi er flere som ikke kan stå inne for måten dette har skjedd på. Dette må spillergruppa få ryddet opp i, sier en spiller til iTromsø som også poengterer at dette ikke er en enkel avgjørelse å ta.

— Det er enda en grunn til å gjøre dette på en skikkelig måte, sier TIL-spilleren.

— Fikk ros

Steinar Nilsen innkalte til egen pressekonferanse i sitt eget hjem i Hagaveien ved 13.30-tiden der han sa han både var sjokkert og overrasket og ikke hadde opplevd mistillit.

– Jeg er sjokkert og overrasket over at vi sitter her i dag, men fattet. Flere spillere har tatt kontakt med meg og beklaget det som har skjedd, sier Nilsen.

– Og i medarbeidersamtalene nylig fikk jeg mer ros enn jeg noensinne har fått, fortsetter han.