På grunn av Gudmund Kongshavns skade er TIL interessert i å hente en keeper på lån for de neste månedene. Etter det iTromsø erfarer, er Moldes keeper Ethan Horvath som vurderes.

— Som du vet, vi kommenterer ikke slike ting , sier TIL-sportssjef Svein-Morten Johansen.

19-åringen fra USA har foreløpig ingen kamper i eliteserien. Han bekrefter interessen fra Tromsø.

— Jeg er kjent med at Tromsø har vist interesse for meg. Det kan være aktuelt for meg å dra til Tromsø eller en annen Tippeliga-klubb fram til sommeren for å spille flere kamper enn jeg får i Molde så lenge Ørjan Nyland er førstevalg her. Jeg har snakket om situasjonen både med agenten min og trenerne i Molde, men jeg vet ikke hva som kommer til å skje,sier Horvath.

At TIL er ute etter en keeper, er det ingen tvil om, selv om unggutten Tobias Hjorthen Paulsen har tatt store steg i det siste.

— Som nevnt tidligere vurderer vi totaliteten i keepersituasjonen, og at vi sikrer at vi ikke havner i en veldig vanskelig situasjon når vinduet er stengt. Det vurderes opp mot Gudmunds skade og hva som er tilgjengelig økonomisk, sier Johansen.

Stor konkuranse i Molde

Han ønsker ikke å si noe om hvor langt man er kommet i keeperjakten.

— Dessverre kan jeg ikke si noen ting om prosess eller navn, sier Johansen.

I Molde er Ørjan Nyland et soleklart førstevalg i mål. I tillegg har seriemesterne Andreas Linde og nevnte Horvath i klubben i A-stallen. Altså totalt tre keepere og derfor kan sistnevnte være aktuell for et utlån.

TIL kan fremskaffe lønnsmidler, ved å låne ut en av sine spillere selv.