En keepertabbe så ut til å ødelegge for Middlesbrough, men et overtidsmål fra Fernando Amorebieta ordnet 2-1-seier i opprykkssemifinalen mot Brentford.

Det gir Boro et gyllent utgangspunkt før returkampen på hjemmebane. Brentford har ikke slått Middlesbrough i en obligatorisk kamp siden 1964. Vertene var nær å ta ledelsen foran 11.691 tilskuere på Griffin Park etter 19 minutter, men Alan Judge avsluttet i stolpen.

Seks minutter senere kunne Boro juble etter at Jelle Vossen headet inn et flott innlegg. Umarkert scoret angriperen, som svarte med å «hysje» mot fansen. Vossen har fått kritikk for ikke å være effektiv nok, men Boro har faktisk vunnet sju av sju kamper der belgieren har scoret denne sesongen, ifølge OPTA.

TABBE: Denne skrekkelige keepertabben av Dimitrios Konstantopoulos gjorde at Andre Gray kunne utligne for Brentford. Foto: Digitalsport

Boro og Vossen var nær 2-0 etter en drøy halvtime, men en mektig redning fra David Button hindret mål. Tidlig i annen omgang burde Brentfords André Gray utlignet på en megasjanse, men han skjøt over fra sju meter. Bare minutter senere fikk Gray sin revansj. Han utnyttet en grov keepertabbe fra Dimitrios Konstantopoulos og sørget for at det kokte på stadion. Boro-keeperen skulle bare sparke vekk ballen, men ble presset av Gray, som satte ballen i mål fra skrå vinkel.

Første Boro-mål

Button på sin side vartet opp med en mektig redning etter knappe timen, mens Konstantopoulos rettet opp noe av inntrykket med en fin enhåndsredning etter 63 minutter på en god heading fra Jota.

Avgjørelsen i den første av to semifinalekamper falt tre minutter på overtid. Med sitt første mål for klubben, kunne Amorebieta banke inn ballen med venstrefoten. Skuddet forandret retning i Brentford-spilleren Jake Bidwell.

Ipswich møter Norwich i den andre semifinalen. Første av to kamper spilles lørdag. (©NTB)