Norge bør slå Nederland i Rotterdam onsdag kveld dersom drømmen om VM-sluttspill skal få leve utover høsten.

Aftenbladet.no har spurt et knippe fagfolk om hva de tror om Norges muligheter mot et allerede VM-klart Nederland på De Kuip.

  • 1. Hvordan skal Norge slå Nederland?

  • 2. Hvilken type kamp vil vi få se?

  • 3. Hva blir sluttresultatet?

Les også:

Jahn Ivar "Mini" Jakobsen, fotballekspert i TV 2:

1. — Det er jo teoretisk og praktisk mulig å slå Nederland, men da må vi få til en like god kamp som vi hadde mot Tyskland. Vi må ha knallgod defensiv organisering og en midtbane som vinner ballen i gunstige posisjoner når Nederland er på vei fremover i banen. Det gjør heller ingenting om Nederland er i samme modus som Tyskland var i da vi møtte dem i februar.

2. - Jeg frykter at vi blir overkjørt. Nederland kommer til å ha ballen i 70 prosent av tiden. Samtidig var jeg sikker på at vi mot Tyskland ikke ville være i nærheten av noenting som helst. Jeg sitter med litt av den samme følelsen nå, men fotball er faktisk den lagidretten i verden der det dårligste laget oftest vinner, så du skal vel aldri si aldri.

3. - Jeg tror Nederland vinner 3-0. Les også:

Vidar Davidsen, fotballekspert i Viasat:

1. - Det er noen faktorer i forkant som gjør klimaet gunstigere for Norge. Nederland er allerede klar for VM-sluttspillet, og de forbereder seg til en fest hjemme i Rotterdam. Det passer Drillo og Norge bra å være underdog. Dersom vi klarer å ri av de første 20 minuttene og får flyttet midtbanespillere inn i boksen ved siden av John Carew, noe vi ikke klarte mot Makedonia, kan vi bli farlige.

2. - Nederland kommer nok til å ha ballen 60 prosent av kampen og ha mesteparten av sine spillere inne på Norges banehalvdel. Vi må gripe overgangsmulighetene når vi har dem. Vi var riktignok dårlige på dødballer mot Makedonia, men normalt er vi ganske bra der, og det er noe vi kan skape sjanser på mot Nederland.

3. - Logikken min sier at vi taper 0-2, men emosjonelt så sier jeg 1-0 til Norge.

Roar Stokke, fotballkommentator i Viasat:

1.- Det er et av de vanskeligste spørsmålene jeg har fått på lang tid. Det aller viktigste utgangspunktet er at Norge ikke har noenting å tape, og det å slå nedenfra og opp er noe som passer Drillo veldig godt. Vi er ikke en nasjon som kan ri på individuelle ferdigheter, og det er viktig at Drillo får satt sammen en enhet som fungerer som et lag. Videre må vi være aggresive i vårt lave press, og det er vanskelig, men det finnes eksempler på lag som har gitt Nederland trøbbel tidligere ved å ligge lavt.

Les også:

2. - Nederland vil nok ha ballen i 70 prosent av kampen. De vil trille og trille og spille oss lave. Vi må ta meget godt vare på de overgangsmulighetene vi måtte få. Det kommer 48.000 tilskuere på De Kuip for å hylle dem, og spillerne vil vise seg frem. For Nederland er Norge-kampen allerede en del av forberedelsene inn mot sluttspillet i Sør-Afrika.

3. - Jeg vil ikke tippe resultat. Vi vil få våre muligheter, og det er nok viktig at vi scorer det første målet.