— En bra dag på jobben, gliser Pontus Engblom like etter kampslutt.

Angriperen startet sin første kamp fra start for Haugesund etter overgangen til vestlandsklubben i sommer, og takket for tilliten med tre målgivende mot dumpekandidat Stabæk.

- Første gang i min karriere

Og med Nikola Djurdjic på plass i Åge Hareides Helsingborg, er det duket for flere muligheter på topp for svensken.

- Vi trengte sårt tre poeng i dag, og det klarte vi. Heldigvis.

Med seier mot Belsviks menn klatret Haugesund opp på 4. plass på tabellen, med lik poengsum som Viking, men med bedre målforskjell enn nabolaget i sørfylket.

— Det er første gang i min karriere at jeg leverer tre målgivende i en og samme kamp. Så jeg er fornøyd, forteller Engblom.

Første Haugesund-scoring

Landsmann, lagkompis og venstreback David Myrestam tar også med seg positive saker fra kveldens kamp.

Svensken har slitt noe i sine første kamper i Haugesund.trøya, men fikk i kveld vist offensive kvaliteter på hjemmelagets venstreside.

Etter 23 minutter scoret svensken Haugesunds tredje for kvelden etter en fin stikker fra assistsjef, Engblom. Backen avsluttet iskaldt til side for Stabæk-keeper Jan Kjell Larsen.

- Dette var en opptur, og en helt annen kamp enn hva jeg har vært med på her i klubben tidligere, sier 25-åringen.

Relasjonen til Haugesund-spillerne på midtbanen virket også til å stemme noe bedre for Myrestam i kveld enn det har gjort i de siste kampene for laget.

- Det var godt å ha Geir (Ludvig Fevang) og Maic (Sema) foran meg i laget i dag. De har vært her en stund, og kjenner lagets spillemønster. De gir også en trygghetsfølelse som smitter bakover til meg på backplass, sier Myrestam.

Geir Ludvig Fevang startet på venstresiden i Haugesunds midtbanefirer i kveld, men ble erstattet av Maic Sema etter bare 28 minutters spill pga skade.

Neste kamp for Haugesund er mot Odd Grenland søndag om en uke. Også den går hjemme på Haugesund stadion.