Han har mistet drakt nummer ni, og må spille med rekruttene mens A-laget sesongopplader i Skottland. Likevel løfter ikke Tore André Flos agent en finger for å finne en ny klubb til landslagsspissen.

— Tore har ikke bedt meg om å se etter ny klubb til ham. Han har to år igjen av kontrakten med Sunderland, og den har han tenkt å fullføre, sier Gunnar Martin Kjenner til Bergens Tidende.

Uttalelsene står i skarp kontrast til Flos eget utsagn til BT 30. april i år. Da sa 30-åringen at han var «åpen for alt».

Flo er ikke den eneste profilen som ønskes bort fra pengelense Sunderland. Kevin Phillips, Michael Gray, Claudio Reyna, Thomas Sørensen, og Gavin McCann har alle i likhet med Flo, fått inndratt sine vante draktnumre.

Sistnevnte eller allerede solgt til Aston Villa, mens Sørensen er på vei til samme klubb. Blackburn skal være interessert i Renya, og Phillips er koblet til en rekke engelske klubber.

Sunderland-manager Mick McCarthy har tidligere uttalt at han i stedet vil satse på spillere han tror kommer til å bli værende i klubben.

«Virker litt rart»

Gunnar Martin Kjenner har ikke samme inntrykk av McCarthy-prosessen. Han tror nummer 29, Flo, har full tillit.

— Tore har vært i et møte med ledelsen der det er blitt sagt at han vil bli satset på.

— For utenforstående virker det litt rart at han da ikke får være med A-laget til Skottland?

— Jeg skal være enig i at det kan virke litt rart. Men vi har ikke hørt noe annet enn at de vil bruke ham.

— Hvordan tolker du de siste signalene fra Sunderland-ledelsen?

— Jeg tolker dem ikke på noen måte. Jeg har ikke på noe tidspunkt prøvd å finne en ny klubb til ham. Jeg tror han kommer til å få spille, sier Gunnar Martin Kjenner.

Klienten hans fikk innvilget en drømmeavtale da Flo, like før overgangsvinduet stengte i fjor høst, fikk desperate Sunderland til å bla opp rundt 80 millioner kroner for ham. Nå er den nynedrykkede klubben i alvorlig pengekrise. Med en årslønn på drøyt 20 millioner, står fjorårsfloppen fra Stryn øverst på Mick McCarthys kuttliste.

Kan bli gitt bort

Etter bare fire seriemål - til om lag 25 millioner kroner stykket - siden returen til Premier League, er Flo-kjøpet kåret til Sunderlands verste investering noensinne i engelske medier. Legger en marerittsesongen på Stadium of Light, og de pågående økonomiske nedskjæringene i fotball-England til grunn, kan Tore André Flo bare drømme om å få innvilget en like innbringende lønnsavtale i en annen klubb.

Journalister BT har vært i kontakt med i Sunderland, tror Sunderland kan være villig til å gi ham bort, kun for å spare lønnsutgiftene. Men de påpeker også at dersom Flo ikke forsvinner før overgangsvinduet stenger 31. august, kan han igjen bli aktuell for McCarthys førsteellever.

Journalist i The Northern Echo, Steven Baker, tror Sunderlands opphold i 1. divisjon kan bli langvarig.

— Jeg tror ikke de rykker opp kommende sesong. De har for mange unge spillere som ikke holder det nødvendige nivå, sier han.