Djurgården-Aalesund 2-0:

Etter å ha vært fullt på høyde med Djurgården, og vel så det, de første 40 minuttene fikk AaFK en skikkelig kalddusj like før pause. Et perfekt slått innlegg fra Kevin Walker ble enkelt stusset i mål av Sebastian Andersson til 1-0.

Aalesund gikk dermed til pause med en ekkel følelse. Først og fremst fordi baklengsmålet føltes urettferdig, men ikke minst fordi den viktige offensive brikken Aron Thrandarson måtte gå av banen etter et kvarter med det som så ut som en strekkskade.

Like før pause hadde Vebjørn Hoff den største sjansen for Aalesund, men fra 7-8 meter gikk avslutningen i nettveggen.

Aron Thrandarson måtte ut med skademot svenskene. Foto: Digitalsport

Uansett ledet Djurgården 1-0 etter en omgang som lenge var tett, jevn og uten de helt store sjansene. Aalesund hadde en del ball og yppet seg en del ganger, spesielt på høyresiden, men de aller største sjansene uteble. Ut ifra spill og sjanser hadde nok AaFK fortjent et uavgjortresultat til pause.

Djurgården tok over

Andreomgang startet med en ny stor Djurgården-sjanse på dødball, men igjen spilte Aalesund seg inn i kampen og hadde en del ball.

Men etter hvert tok nok Djurgården gradvis over oppgjøret. En rekke ganger kom svenskene seg fri på skuddhold rundt 20 meter, men heldigvis — for AaFKs del - gikk avslutningene som regel utenfor.

Mot spillets gang kunne innbytter Thomas Martinussen utlignet til 1-1 etter 63 minutter, men avslutningen hans ble for svak.

I stedet for 1-1 var det Djurgården som langt på veg punkterte kampen etter 69 minutter. Og for et mål! Innbytter Mihlali Mayambela hadde bare vært på banen i noen få minutter da han klinket til fra godt over 25 meter. Ballen føk nydelig opp i lengste hjørne til 2-0. Begge lag gjorde en rekke bytter utover i omgangen og det åpnet seg egentlig litt opp begge veger. Djurgården var nok det farligste laget ut kampen, men endte opp med å kontrollere inn til en 2-0-seier.

Totalt sett endte det dermed litt skuffende for AaFKs del — men tross alt kan Aalesund trøste seg med å ha levert en positiv førsteomgang i Sverige.

For øvrig spilte Aalesund under perfekte forhold i topp moderne Tele2 Arena i dag, der 6127 tilskuere på tribunen laget en imponerende ramme for treningskamp å være.