Det er NRK som melder at Stabæks sportsdirektør Inge André Olsen krever erstatning av politiet etter at han ble frikjent i overgangssaken.

– Det vil bli fremmet et krav mot politiet for det man kaller uberettiget straffeforfølgelse. Da kan man få erstatning for tiden i varetekt, og også oppreisning for den merbelastning som min klient er blitt utsatt for. Og i denne saken har belastningen vært helt spesiell. Jeg tenker da ikke minst på den mediedekningen saken har fått, sier Inge André Olsens advokat, Ole Petter Drevland, til NRK.

Alle ble frikjent i den såkalte overgangssaken. De tre andre siktede var tidlegere Stabæk-styremedlem Lars Holter Sørensen, tidligere Vålerenga-sportsdirektør Truls Haakonsen og et Stabæk-styremedlem.

Det er ukjent hvilke erstatningssummer som vil bli krevd.

– Det har jo vært en ekstrem belastning for min klient. Det har vært umulig å forstå hvordan belastningen har vært for han. Og ikke minst for hans familie. Og ikke minst for klubben som betyr mye for ham. Dette skyldes jo først og fremst at det har blitt en straffesak. Hvis ikke ville denne saken dødd ut på et langt tidligere tidspunkt, sier Drevland.

Også Stabæk vurderer om de skal kreve erstatning.