BLOGG: Borte mot VIF, borte mot Odd og nå borte mot Hønefoss har vi tapt to poeng helt på tampen av kampen. Det er små feil som har skapt disse utrolig frustrerende baklengsmålene, men nå er det ikke tilfeldig lenger. Nå må det være en årsak til at vi går på disse poengtapene. Noen som har gode forslag?

Johan Lædre Bjørdal uttaler i dag at Viking må ha en mer offensiv innstilling, og viser til Strømsgodset som bare fortsetter å angripe kampen ut. Jeg må si at jeg har sansen for synspunktet.

Trener Kjell Jonevret er derimot uenig, og mener Viking mangler spillertypene til å kopiere Godset. Etter Kjelles mening er Viking best defensivt. Han ønsker et lag som lukker igjen butikken, og dreper motstandernes offensiv.

Problemet med Jonevrets teori er at det ikke fungerer i praksis. Når vi legger oss bakpå som mot VIF, som mot Odd og sist mot Hønefoss, så inviterer vi til et massivt press. Et trøkk mot eget mål som fort kan resultere i et lykketreff ala keeper Kongshavns heading.

Jeg synes Kjell Jonevret sier mye fornuftig, men denne forsvarsplanen hans holder rett og slett ikke vann.

Den sure utlikningen på AKA Arena fikk heldigvis ingen følger. Samtlige konkurrenter spilte også uavgjort, så status er akkurat som før runden. Så kan en selvsagt tenke på den fine luken som ville åpnet seg opp OM Viking hadde tatt tre poeng på lørdag.

Alt er likevel i våre egne hender når det gjenstår fem serierunder. Nå tror jeg faktisk vi kan knipe tredjeplassen om vi vinner våre tre gjenstående hjemmekamper. Ingen av lagene bak virker i spesielt god form, og jeg tror derfor de vil avgi flere poeng. Mer og mer tegner hjemmemøtet mot Aalesund til å bli en nøkkelkamp.

Vi er faktisk i førersetet. Det er bare å gi gass!

Hva mener du? Enig med Bjørdal eller Kjelle? Tar vi tredjeplass om vi vinner hjemmekampene?