23-åringen fra Costa Rica serverte små smaksprøver av sitt søramerikanske repertoar, men verken banen, anledningen eller motstanderen innbød til sambafotball.

— Jeg må bare jobbe knallhardt i hver eneste kamp, forsøke å venne meg til spillestilen. Den er totalt forskjellig fra det jeg er vant til, sier Solis - som bedyrer at han stortrives både i Bergen og i Brann.

— Jeg er lykkelig over å bo her. Jeg har en god venn her i byen, og det hjelper godt, sier Solis.

Fana gikk tom

Brann strevde en hel kamp på å for å markere divisjonsforskjellen mot hardt kjempende Fana, men fikk det ikke til. 0-0 etter 90 minutter var helt greit, men derfra og inn var det ikke all verdens sprut igjen i 2. divisjonsbeina.

Fana-keeper Torry Drange storspilte og var både høyt og banens beste, i alle fall frem til Solis luftet høyrefoten og sendte Brann i føringen med et velplassert skudd 110 lange minutter ut i kampen.

Den maktet hjemmelaget aldri å svare på.

Omtrent som Teitur Thordarson hadde forestilt seg at det kom til å bli.

— Jeg er ikke det minste bekymret over at det gikk såpass trått.

Teitur så sine spisser brenne en del halvstore sjanser i de første 90, de helstore kom ikke før på overtid.

Gir ikke opp Thomas Lund

— I ekstraomgangene var jeg aldri i tvil, det er der forskjellen kommer, sier islendingen og innrømmer gladelig at en Thomas Lund hadde vært god å ha i en kamp som gårsdagens.

— Vi er fortsatt interessert i Thomas, og kommer nok til å ta en ny prat med han, sier Teitur, som bekymrer seg over mange strekkskader.

Alex Valencia slo opp igjen strekken i låret allerede etter 20 minutter, og både Petter Furuseth Olsen og Tommy Knarvik sliter med lyskesmerter.

— Jeg kjente det godt i lysken på det siste skuddet. Men det var absolutt verdt det, sier Tommy Knarvik og smiler.

Minuttet før kampuret rundet 120 minutter, rundet han Frank Hansen og skjøt knallhardt i krysset fra skrått hold.

— Målet var pent nok, men vi bør score fem-seks mot lag som dette, mener Tommy.

Han legger ikke skjul på at Thorstein Helstad er savnet.

— Det siste lille mangler. Jeg savner kynismen og farlighetene fremover på banen.

Roy Wassberg er hjertens enig.

— Vi stresset, spilte ikke særlig bra og skapte ikke de klare sjansene, synes forsvarsklippen og ser ikke bort fra at gårsdagens 120 cupminutter på sugende Fana-gress kan henge litt i beina til kampen mot Molde søndag.