Spanjolen erstattet Steve McClaren og skulle sikre fornyet Premier League-kontrakt til Newcastle. Men lørdag ble det nytt tap for laget fra Nord-England, denne gang 1-3 mot Southampton.

Benitez skulle være frelser, men her er hans rekke i Newcastle så langt:

• Leicester – Newcastle 1-0

• Newcastle – Sunderland 1-1

• Norwich – Newcastle 3-2

• Southampton – Newcastle 3-1

Marerittstart

Dermed blir Newcastle stående med sine 25 poeng. Eneste lag som er bak dem på tabellen er fortapte Aston Villa (16).

Shane Long ga Newcastle en marerittstart da han ordnet 1-0 til Southampton etter kun fire minutter. Igjen var det svakt forsvarsarbeid som felte Newcastle. Da Graziano Pelle satte inn 2-0 etter 38 minutter, så det helsvart ut for gjestene.

Alt håp om Newcastle-poeng ble knust da Victor Wanyama satte inn 3-0 tidlig i 2. omgang. Andros Townsend reduserte til 1-3 med en kjempescoring i vinkelen, men det var mager trøst.

Palace vant bunnkamp

Sunderland er det tredje laget som er under streken. De har 27 poeng, to mer enn Newcastle, og møter serieleder Leicester søndag. De har også kamper til gode på sine motstandere.

Lagene som lever farligst like over streken er Crystal Palace og Norwich som møttes på Selhurst Park. Der så det ut til å gå mot 0-0, men så banket Jason Puncheon inn 1-0 til Palace etter 68 minutter. Palace tok dermed et langt steg bort fra nedrykksstreken.

Det er seks poeng fra Norwich (31 poeng) på trygg grunn og ned til Newcastle. Sistnevnte har en kamp til gode på Norwich.

For Newcastle dreier det seg først og fremst om å begynne å vinne fotballkamper, og det må skje brennfort. Deres gjenstående matcher er Swansea (h), Manchester City (h), Liverpool (b), Crystal Palace (h), Aston Villa (b) og Tottenham (h).