SANDNES STADION (Aftenbladet): En flott lobb av Diego Rubio sørget for at Sandnes Ulf lenge ledet mot Aalesund, og så ut til å få med seg en siste seier før turen ned til 1. divisjon.

Diego Rubio Foto: Anders Minge

Men Aalesund ville det annerledes, og på det siste kvarteret scoret de to mål – og sørget for at Ulf måtte gå av banen med null poeng også i deres siste kamp i eliteserien for denne gang.

Rubio lobbet inn ledelsen

Det var bortelaget som åpnet friskest i Sandnes. Allerede etter seks minutter var ballen innom tverrliggeren på Ulf-målet, da Michael Barrantes sitt innlegg dalte over alt og alle i Ulf-feltet.

Like etterpå stormet Henrik Bjørdal nedover på høyrekanten og fant nevnte Barrantes foran mål. Han fikk til en brukbar avslutning, men Hannes Halldorsson fikk strukket seg så lang han var og slått unna.

I stedet var det Sandnes Ulf som skulle slå nådeløst tilbake. Elleve minutter var passert da Diego Rubio ble spilt igjennom av Derek Decamps, og alene med keeper var han iskald; med en høy lobb over Sten Grytebust, som hadde komme ut til 16-meteren, sendte han Sandnes Ulf opp i 1-0-ledelse.

Etter tjue minutter burde Ole Kristian Langås doblet den ledelsen. Et fryktelig sleivspark i Aalesund-forsvaret gjorde at Diego Rubio plutselig hadde ballen helt alene med keeper. Uselvisk ga han ballen videre til Ole Kristian Langås, som bare skulle bredside ballen i nettet – men på utrolig vis presterte han å sette ballen utenfor.

Barrantes utlignet for Aalesund

Først ti minutter ut i andre omgang kom den neste, store målsjansen. Midtsjø fant Rubio inne i boksen, og chileneren fikk vendt opp og avsluttet. Sten Grytebust fikk en hånd på skuddet – men returen endte opp hos Aksel Berget Skjølsvik. Han fikk ikke stokket beina raskt nok, og avslutningen ble for dårlig.

Etter en drøy time var Michael Barrantes frampå igjen, denne gangen med et skudd fra 16 meter – men ballen curlet like utenfor stolpen bak Hannes Halldorsson.

Snudde kampen på et kvarter

Etter 74 minutter kom imidlertid uttellingen for Barrantes og Aalesund. Eidur Sigurbjörnsson fikk ikke klarert, Barrantes snappet ballen på 15 meter og banket den til venstre for Halldorsson – 1-1. Aalesund fikk blod på tann etter utligningen, og satte inn et godt press mot Ulf-buret. Ti minutter før slutt dro Leke James seg fri og avsluttet fra kort hold, men Halldorsson fikk slått til corner.

Så, på overtid falt avgjørelsen. Hentet en ball utpå venstrekanten, dro seg forbi Vegard Aanestad og hamret ballen på nydelig vis via tverrliggeren og i nettveggen. 2-1 til Aalesund.

Like etterpå blåste dommer Sandmoen av kampen, og Ulf måtte innse at det ble tap i den siste kampen i eliteserien for denne gang.