Tommy Øren feiret opprykket i oktober. Nå legger han opp. Foto: Tor Yttri

Tommy Øren, Sogndals opprykkshelt både fra 2000 og 2010, sier at han legger opp som fotballspiller.

— De signalene jeg har fått er at Aabrekk (Sogndal-trener) er lunken til å ha meg med videre. Jeg har forstått det lenge nå, noe som gjorde valget mitt enkelt. Når klubbens trener ikke har et stort ønske om å satse på meg, er det ikke store poenget i å gå på en ny sesong, sier Øren til Sogn Avis. Han hadde kontrakt ut denne sesongen.

Ble benket etter opprykksfest

Øren har sittet mye på benken for Sogndal i år, men 30-åringen gjorde en solid kamp og scoret mot Fredrikstad da laget sikret opprykk i oktober. Mot Sandnes Ulf kampen etter (0-1-tap) satt han på benken hele kampen.

- Det synes jeg var rart. Det hadde vært ok om jeg hadde fått en tilbakemelding på hvorfor jeg ikke fikk spille, men jeg hørte ingenting. Det er ikke så lett å akseptere, og gjør det vanskelig å motivere seg videre, sier han.

Sogndal-trener Harald Aabrekk sier på sin side at det er for tidlig for Øren å legge opp nå.

— Min personlige mening er at det er for tidlig, da jeg mener Tommy har flere gode år igjen på fotballbanen. Men jeg skjønner at det er vanskelig hvis motivasjonen ikke er til stede, sier han til Sogn Avis.

Avviser dårlig kommunikasjon

Aabrekk avviser at dialogen mellom klubb og spiller har vært for dårlig.

- Jeg synes det er feil framstilling. Tidligere i sesongen fikk Tommy tilbud om å trene ekstra økter med Terje Skjeldestad i et forsøk på å komme seg tilbake på laget, men takket nei til dette. Jeg har pratet med Tommy om hva han måtte ta tak i. Han har fått konkret tilbakemelding, etter dette har det vært opp til han selv å sørge for at dette ble gjort. Jeg har fulgt han tett i hele år, fortsetter treneren.

Han forklarer at Ørens skadesituasjon har ødelagt for spissen.

På spørsmål om hvorfor Øren ikke spilte mot Sandnes Ulf, svarer han slik:

- Espen Olsen var frisk igjen. Hadde jeg ikke brukt han, ville jeg fått spørsmål om hvorfor jeg ikke brukte toppscoreren vår. Det var en vanlig vurderingssak.