Martin Broughton ble fredag presentert som ny formann i Liverpool med umiddelbar virkning. Ifølge klubbens hjemmeside blir hans første oppgave å overvåke en formell salgsprosess satt i gang av eierne Tom Hicks og George Gillett jr.

Mange skal ha vist interesse for å kjøpe Liverpool, og klubben bekrefter at de har engasjert Barclays Capital som rådgiver i salget.

— Å eie Liverpool FC de tre siste årene har vært en givende og spennende opplevelse for oss og våre familier. Når klubben nå har vokst seg så stor som dette, har vi bestemt oss for å selge klubben til nye eiere som forplikter seg til å ta klubben opp til neste nivå når det gjelder vekst og utvikling, sier Thomas Hicks og George Gillett jr.

- En ekte fotballsupporter

Duoen roser også klubbens nye styreformann.

- Vi er glade for at Martin Broughton har sagt seg ja til å ta stillingen som formann, og han vil jobbe sammen med klubbens utmerkede øverste ledelsen. Martin er en utmerket næringslivsleder, med en svært god vurderingsevne og med et godt rykte. Han er en ekte fotball-supporter og vil søke å kontrollere salgsprosessen på det beste for klubben og dens støttespillere , sier duoen i en felles kommentar.

Martin Broughton er for tiden styreformann i British Airways og visepresident i foreningen for britisk industri. Han vil jobbe i Liverpools lederteam, bestående av administrerende direktør Christian Purslow, kommersiell direktør Ian Ayre, og finansiell direktør Philip Nash.

Beæret styreformann

Han sier følgende om sin nye stilling:

— Jeg er både spent og beæret over å begynne i denne jobben. Liverpool er en stor klubb med en fantastisk historie. Jeg kommer til å håndtere denne salgsprosessen på en riktig måte, slik at utfallet blir det beste både for klubben og supporterne. Liverpool er i mine øyne en av de største klubbene i verden, og målet minn er å finne nye eiere som kan bygge videre på den finansielle veksten, slik at klubben når sine sportslige mål, sier Broughton.

PS: Ifølge artikkelen på Liverpools hjemmeside, så har klubben bedret økonomien sin kraftig de siste årene. Siden 2007 har klubbens inntekter økt med 55 prosent, de kommersielle inntektene med 83 prosent, og driftsunderskuddet med 60 prosent. Det står også at klubben vil fortsette å jobbe med planene for et nytt og større moderne stadion.