Det skjedde sommeren 2015. Da overtok Tvedt presidentvervet fra Børre Rognlien.

Dermed blir det ikke mer informasjon om for eksempel ressursbruken under Sotsji-OL (2014). Der skal det ha gått mangemillionbeløp til det såkalte Norway House.

Det blir heller ikke åpnet for å oppgi mer detaljert informasjon omkring NIF-generalsekretær Inge Andersens reiseregninger fra tidligere år.

– Dette styret tar ansvaret for vår periode, sier Tvedt til NTB.

Kjørt hardt

Idrettsstyret har hatt et todagersmøte i Førde denne uka. Fredag ble det holdt en såkalt «åpen time» – den varte i vel 20 minutter da de fleste i styret skulle rekke et fly – hvor pressen først ble orientert og deretter fikk mulighet til å stille spørsmål til medlemmene.

Tvedt ble flere ganger presset hardt på hvorfor det ikke legges fram mer informasjon fra.

– Vi ønsker å gå først og vise at her er det man lurer på. Vi må gjøre ting i riktig rekkefølge. Dette har med regler og lover å gjøre, sier Tvedt.

– Disse diskusjonene har vært krevende for styret. Det er et alvorlig spørsmål og et ukjent farvann.

Ikke godkjent

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) har innkalt Tvedt og co. to ganger de siste ukene. Statsråden var ikke fornøyd med svarene hun fikk noen av gangene.

Det var VG som tidligere i år ba om en detaljert oversikt over blant annet reiseutgifter og representasjon hos flere idrettstopper.

Responsen var laber, og det har ført til en omfattende debatt rundt åpenhet – eller mangel på åpenhet – omkring pengebruk innen idretten.

Tvedt og idrettsledelsen nedsatte for få dager siden et utvalg (ledes av John G. Bernander) som skal se på åpenheten.

– Jeg tror grasrota har forståelse for måten vi går fram på nå. Det er svært mange ansatte i NIF-systemet, sier Tvedt.

– Meget god

Fredagens budskap fra Førde-møtet er kanskje ikke helt det minister Helleland hadde ønsket.

– Har du noe å skjule rundt pengebruken og økonomi fra før Tvedt ble valgt, Andersen?

– Nei, jeg har rapportert til tre idrettsting ('07, '11 og '15). Vi har hatt meget god orden i vår økonomi, ikke minst fra 2007 etter at vi hadde ryddet i gamle økonomiske forhold i NIF. Jeg forholder meg til Idrettsstyrets vedtak, sier Andersen til NTB. (©NTB)