Thor Hushovd ønsker å starte et profesjonelt sykkellag på øverste nivå fra 2017. For to måneder siden gav han profflagplanene fram til 31. mars. Om han ikke hadde samarbeidspartnere og avtaler klart til da måtte planene legges på is.

Nå melder Hushovd at han har valgt å utsette egen deadline i håp om å få på plass et World Tour-lag fra 2017. NRK omtalte saken først.

— Det er vanskelig å sette en siste frist. Jeg kan ikke legge planene på is uten at jeg har fått et konkret nei fra de aktørene jeg forhandler med. Jeg mangler én stor aktør, får jeg den har jeg nok til å fortsette planene, sier Hushovd til Aftenposten.

BAKGRUNN:

Hushovd sier at han mangler én stor samarbeidspartner som går inn med betydelige økonomiske midler.

På tross av at han nå flytter tidsfristen har han ikke gitt opp håpet om å få et lag på plass til 2017. Likevel innrømmer han at prosessen med å få laget på plass har vært hardere enn han trodde.

— Fakta er at tiden går, men jeg velger å være optimist så lenge jeg ikke har fått nei, sier Hushovd.

I utgangspunktet ønsker Hushovd å stille med et World Tour-lag, men på grunn av reglene i UCI og dersom planene drar ut, kan det hende at han istedet vil satse på nivå to (Pro Continental).

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Høgmo får refs for å ha fjernet seg - og landslaget - fra folket: