TUIL ARENA (iTromsø): Lysvoll har det siste halvannet året spilt for Raufoss etter overgangen fra TUIL i januar 2015. Tidligere i sommer var det mye som tydet på at en retur til Tromsdalen var aktuelt, og i forrige uke ble kontrakten med 1.-divisjonsklubben Raufoss sagt opp.

Dermed ligger alt til rette for at Lysvoll gjenforenes med tvillingbroren Vegard i den blå drakten. Går alt etter planen er 26-åringen spilleklar til søndagens seriekamp mot Grorud etter å ha skrevet under i dag.

— Totalpakken er det som gjør at jeg velger å komme tilbake. Da jeg dro ned sa jeg at det blir maks ett år i Raufoss. Så ble det ett og et halvt år. Men nå lå alt til rette for å komme tilbake, sier Lysvoll.

— Har ambisjoner

Kantspilleren med fortid i Svolvær, Lofoten og Start ser for seg en avtale på to og et halvt år i første omgang med TUIL.

— Vi og Håvard er enige om det meste, og skal bare ta en siste prat tirsdag. Jeg skal på Bruce Springsteen-konsert i Oslo torsdag så før det bør det være i orden. I Håvards tilfelle ønsker vi langsiktighet. Han kommer tilbake til Tromsø for å være her en stund nå, sa TUILs daglige leder Roger Ness med et smil mandag kveld.

For det kan fort bli mange flere år i TUIL for Lysvoll.

— Jeg har fortsatt ambisjoner på fotballbanen, men jeg elsker Tromsø by og i utgangspunktet ville jeg ikke dratt til en annen klubb, men der og da trengte jeg å komme litt ut. Avgjørelsen var spontan i løpet av bare et par dager den gangen. Hvis noe nå skal lokke meg bort må det være veldig interessant, og jeg blir i hvert fall her i den perioden jeg skriver under på, sier Lysvoll.

— Kler drakten

Han har fulgt TUILs imponerende vårsesong utenfra. Klubben har vunnet 12 og spilt to uavgjorte på 14 kamper og leder suverent med 38 poeng. Sju foran Finnsnes.

— Jeg håper vi fortsetter som de har gjort i vår. Muligheten til å vinne ligger i hvert fall der, sier Lysvoll.

I går kveld spilte han 60 minutter med feber i kroppen da TUIL spilte en treningskamp mot Senja. I oppgjøret som Senja vant 2-1 viste Lysvoll periodevis hva han er hentet tilbake for. Rask i vendingene. God i kombinasjonsspillet. Ofte på rett plass i nærheten av motstanderens mål.

— Det var godt å ha på seg drakten igjen. Det er her jeg føler meg hjemme, slår Lysvoll fast.

— Han kler TUIL-drakten godt, og har det artig utpå der. Håvard kjenner oss og hvordan vi spiller, sier trener Gaute Helstrup.

I et TUIL-lag med tøff konkurranse er det faktisk ikke gitt for pengene at Lysvoll går rett inn på laget.

— Han må kjempe seg inn som alle andre, men vi tenker uansett at vi får inn enda en god spiller. Noe vi trenger i høst, sier Helstrup.

Skal pendle

Venstrekanten fra Henningsvær var ved et par anledninger nære å score mot Senja, men traff rett utenfor målet, uten at det dempet humøret på den hjemvendte sønn etter kampslutt.

— Jeg gleder meg til å spille kamper igjen. Å spille sammen med Vegard igjen blir også artig. Vi har alltid spilt godt i lag, og har en god kjemi. En uke eller to med trening så kommer det fort tilbake.

Han skal flytte for godt til Tromsø 1. oktober og skal fram til da pendle noen dager hver uke til Raufoss der han har en regnskapsførerjobb.

— Det er mulig jeg blir borte mandag og tirsdag hver uke, og vi har sett på en plan for å få det til, sier Lysvoll som starter i jobb i Sparebank1 i oktober.