I et stort intervju med The Denver Post sier Joe Sakic, general manager i Colorado Avalanche, at den trønderske hockeyspilleren kommer til å få et såkalt «qualifying offer» før 1. juli.

Et godkjent kontraktstilbud i Martinsens tilfelle er på minst ett år, og med minimum fem prosent lønnsøkning. For trønderen betyr det en årslønn på 780 000 dollar – rundt 6,5 millioner norske kroner.

Dermed ser det ut til at Martinsen får rett i spådommen han kom med overfor Adresseavisen i begynnelsen av juni.

— Jeg har på følelsen av at de ikke kommer til å la meg gå, sa han da.

Får Martinsen et «qualifying offer» før 1. juli, betyr det at Avalanche beholder rettighetene til trønderen – uansett om han takker ja til tilbudet eller ikke.

— Det er ikke sånn at vi kommer til å kreve altfor mye, men vi har selvfølgelig noen krav vi også. Det blir sikkert noen forhandlinger, men det er ikke jeg så innblandet i. Jeg har en agent som tar seg av alt det der. Jeg får som regel en telefon med beskjed om hva som skjer, og med spørsmål om hva jeg synes, sa Martinsen i et intervju med Adresseavisen i månedsskiftet mai/juni.

Han håper uansett ikke at kontraktsdiskusjonene skal dra ut.

— Jeg vil ha ting klart så fort som mulig, og det vil jeg tro de vil også.

Martinsen debuterte i NHL i sesongen som var, og fikk 55 kamper. På de kampene scoret 26-åringen fire mål og sto for sju assist.