I desember ble det klart at nordmannen overtar Danmark. Først 1. mars starter han jobben og det har lenge vært klart at det i samme måned skulle være landskamp, men motstanderen har vært ukjent fram til torsdag.

— Island har stor sportslig suksess for øyeblikket både på deres aldersbestemte landslaget og på A-landslaget. De har levert flotte resultater i EM-kvalifiseringen og er derfor en meget spennende motstander å måle oss mot, sa Det danske fotballforbundets elitesjef, Kim Hallberg, til forbundets hjemmeside.

Råd fra Olsen

Åge Hareide har ikke tenkt å kjøre et soloshow før sin første landslagssamling med Danmark i mars. Hareide ønsker råd fra både Morten Olsen og kapteinsteamet.

Det skriver danske BT. Hareides første samling går fra 21. til 29. mars.

— Morten har vært landslagstrener i over 15 år og har lang erfaring. Det vil være nyttig for meg å snakke med ham i forberedelsene, sier Hareide til Politiken, ifølge BT.

Morten Olsen ga seg som dansk landslagssjef i slutten av 2015. — Han sendte meg en melding da jeg fikk jobben. Han ønsket meg lykke til. Jeg svarte at jeg gjerne ville snakke med ham, og det gleder jeg meg til, sier Hareide til BT.

Kapteinsprat

Nordmannen skal også snakke mer med landslagskaptein Agger (Brøndby) og visekaptein William Kvist (FC København).

— Jeg vil snakke med dem om deres opplevelser og erfaringer som landslagsspillere. Jeg vil høre om de kan tenke seg noen endringer, sier Hareide.

Hareide ser fram til å komme i gang med samlinger og treningskamper. Hans største oppgave blir å ta Danmark til VM i 2018. — I høst har vi tre VM-kvalifiseringskamper mot Armenia, Montenegro og Kasakhstan. Vi skal ha ni poeng i de kampene, fastslår Hareide.

(©NTB)