Idrettsstyret har jobbet kontinuerlig med å få øket rammene for kompensasjonen av anleggsmomsen etter at statsbudsjettet ble lagt fram.

— Det viste seg at det i utgangspunktet ble bevilget altfor lite. Det ble gitt en ramme, men den holdt bare til 57 prosent av det vi i realiteten søker om og har behov for, sier idrettspresident Børre Rognlien til NTB.

Han forteller at han har vært i utallige møter om dette den siste tiden, for dette er en viktig sak for norsk idrett, og nå ser idrettspresidenten at det kan være et skinnende lys i enden av tunnelen.

— Jeg tror at denne rammen kan økes, sier han optimistisk til NTB. Han sier at i idretten jobbes det for å få full momskompensasjon til anlegg både for inneværende år og for kommende år.

— Det virker som alle de politikerne vi snakker med forstår og erkjenner det problemet vi i idretten sliter med på dette området, sier Rognlien som tror på å få til en løsning både idretten og staten kan leve godt med.

Ingenting å spare

Rognlien forteller at kommunene ikke betaler moms når de bygger. Slik er det også ment å være for idretten, men det fungerer ikke helt slik.

— Det er egentlig ikke noe å tjene for staten ved at idretten slutter å bygge, sier Rognlien som forklarer at det kan bli resultatet dersom momskompensasjonen utviskes.

Han sier at idretten må ha visshet for hva som blir kompensert av moms, for det nytter ikke for noen å starte store byggeprosjekter uten å vite hva man må ut med og hvordan finansieringen skal bli.

— Vi er i møter med staten og departementene nesten hver eneste dag, men det er først når statsbudsjettet blir vedtatt at vi vet hvordan det er gått. Jeg må imidlertid innrømme at jeg har godt håp om at denne saken lar seg løse på en god måte for oss som jobber i idretten, sier idrettspresidenten.

Han snakker om positive signaler fra dem som bestemmer, og håper at regjeringspartiene og deres samarbeidspartnere kan enes om et budsjett som også kommer idretten til gode.

Gladsak

Børre Rognlien sier at økningen for kompensasjonen for vare- og tjenestemoms har økt kraftig fra i fjor til i år. Totalt for hele frivilligheten har det vært en økning fra 948 millioner kroner til 1,2 milliarder. Idrettens andel av dette er på 450 millioner kroner.

— I månedsskiftet november/desember får vi beskjed om hvor mye hvert enkelt lag innen idretten får. Vi er spente på hvor langt dette rekker, men alle som har kommet med krav kommer til å få utbetalingene sine før jul. Dette er en skikkelig gladsak, og økningen har vært formidabel, forteller Rognlien til NTB.

Han sier også at for 2015 er denne summen foreslått økt med ytterligere 39 millioner kroner.

— Det er en stor og viktig reform det er snakk om her, understreker idrettspresidenten,