ULLEVAAL/OSLO (Aftenposten.no): Egil Olsens landslagsfremtid ligger nå i hendene til ledelsen i Norges Fotballforbund.

For Drillo har bestemt seg for hva han vil gjøre etter at vikarperioden går ut neste år. Han har avlagt sin dom til toppfotballsjef i Norges Fotballforbund, Nils Johan Semb.

– Jeg har sagt hva jeg skal si om denne saken til Nils Johan. Hva vi har snakket om, vil jeg ikke si noe mer om nå. Du må spørre Nils Johan om du vil vite mer her , sier Egil Olsen.

I dag tok Drillo ut nok et landslag – mot Island (2. september) og Danmark (6. september) i to helt avgjørende EM-kvalifiseringskamper.

Spørsmålet er om Drillo også kommer til å ta ut landslagstropper når Norge skal forsøke å kvalifisere seg til VM i Brasil i 2014. Slovenia, Sveits, Albania, Kypros og Island blir motstandere, høyst overkommelig mener ekspertene, og mange tror Drillo lar seg friste til å fortsette.

Mange vil også ha med seg Drillo, men nå er det altså Semb som bestemmer om snart 70 år gamle Egil Olsen får fortsette.

Statistikksenter Eliteserien:

Usikkert når

Semb sier dette til Aftenposten.no:

– Vi har hatt en fin samtale, men ikke noe er avgjort. Vi har i tillegg til Egil kartlagt noen konkrete kandidater, som vi nå har en kravspesifikasjon på, sier han.

– Når kommer dere til å ta en avgjørelse?

– Det vil jeg ikke si noe om, men jeg føler at vi fortsatt har god tid. Egils kontrakt går ikke ut før etter EM neste år, og er vi med der snakker vi om sommeren, sier Semb.

– Vil EM-kvalifiseringskampene påvirke valget dere tar?

– Nei, nå er vi i finaleløpet om en treneransettelse. Ansettelsen av en landslagstrener vil heller ikke avhenge av noen enkeltkamper. Det må sees i et lengre perspektiv, sier Semb.

Å hente inn en kostbar utenlandsk trener begrenser seg selv. Norges Fotballforbund lønnstak til en landslagstrener stopper ved drøyt 3,5 millioner kroner.

Også på bakgrunn av det her tror flere at Drillo er rett mann til å lede Norge i sin tredje landslagsperiode (1990–98 og 2009–12).

Troppen mot Island og Danmark

Rune Almenning Jarstein — Viking

Jon Knudsen - Stabæk

Espen Bugge Pettersen - Molde

Mohammed Abdellaoue - Hannover

Simen Brenne - Odd Grenland

Daniel Braaten - Toulouse

John Carew - West Ham

Vadim Demidov - Real Sociedad

Christian Grindheim - FC København

Brede Hangeland - Fulham

Henning Hauger - Hannover

Erik Huseklepp - Portsmouth

Tom Høgli - Brugge

Ruben Yttergård Jenssen - Tromsø

Jonathan Parr - Crystal Palace

Morten Gamst Pedersen - Blackburn

John Arne Riise - Fulham

Espen Ruud - Odense

Alexander Tettey - Rennes

Kjetil Wæhler - Aalborg