I debuten mot Deportivo La Coruna forrige helg vant Real Madrid 5-0. Zidane hadde fått akkurat den starten han hadde håpet på etter at han overtok for Rafael Benitez.

Søndag var det duket for ny scoringsorgie. Hjemmekampen mot stakkars Sporting Gijón endte 5-1 til Real Madrid. Alle Reals mål kom før pause.

– Man kan alltid bli bedre, men første omgang var spektakulær. Vi hadde alt, godt spill og defensivt arbeid. Vi kommer til å forbedre oss, for fysisk har vi mye å gå på, sier Zidane.

Fire mål på 11 minutter

Zinedine Zidane har fått en drømmestart som ny sjef i Real Madrid. Foto: NTB Scanpix

De som hadde betalt seg inn på Santiago Bernabéu fikk virkelig valuta for pengene: I løpet av drøye ti minutter scoret nemlig Real Madrid fire mål!Gareth Bale åpnet scoringsballet etter syv minutter. To minutter senere var det Cristiano Ronaldo sin tur til å juble. 3-0 ble satt inn av Karim Benzema, før Ronaldo satte inn det fjerde. Da var det spilt 18 minutter. Benzema ordnet sitt andre for dagen like før pause, og det sto 5-0. – Zidane har vært bra for laget. For å være ærlig, du har mer empati med noen trenere enn andre. Jeg har aldri hatt en dårlig mening om Rafael Benitez. Han gjorde alltid det beste for Madrid, men han ser på fotball på en annen måte enn Zidane. Ikke spør meg hvorfor, men spillerne føler mer empati med Zidane, sier Ronaldo.

Fikk kritikk etter 10-2

Før jul fikk Real Madrid faktisk kritikk etter at de hadde banket Rayo Vallecano med 10-2. Den gang fikk motstanderen to spillere utvist, men Real bare kjørte på.

Spørsmålet nå var om det kunne bli tosifret også mot Sporting Gijón. 2. omgang levde imidlertid ikke opp til forventningene, og Isma Lopez reduserte til 5-1 etter 62 minutter. Flere mål ble det ikke i Madrid.

Et skår i gleden var at Gareth Bale måtte ut med skade. Vingen måtte byttes ut med det som så ut til å være en leggskade. 26-åringen har to ganger tidligere i sesongen vært ut med leggproblemer, begge gangene mistet han rundt to uker.

– Vi må vente på undersøkelsene. Vi håper det ikke er alvorlig, sier Zidane.

Seieren fører Real Madrid opp i 43 poeng, men det er fire poeng opp til Atletico Madrid som vant 3-0 borte mot Las Palmas. Filipe Luis og Antoine Griezmann (2) scoret målene.