Sandefjord så ut til å vinne sin første seriekamp på over to måneder etter to mål av Pål Alexander Kirkevold, men to sene Mjøndalen-scoringer gjorde at det endte 2-2 i bunnduellen.

Utligningen kom da Ulrik Arneberg stanget inn et hjørnespark like før kampuret rundet 90 minutter, til vertenes store glede. Og til gjestenes store fortvilelse.

Protester

Sandefjord-spillerne protestere til dommer Kai Erik Steen, men til ingen nytte. TV-bildene viste da også at keeper Michael Tørnes ble holdt igjen på hjørnesparket. Dommer Kai Erik Steen godkjente målet, og dermed endte det 2-2.

SCORET: Pål A. Kirkevold jubler etter 0-2-scoringen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Tidligere i sesongen lå Mjøndalen under med to mål hjemme mot både Tromsø og Rosenborg, men i begge kampene snudde de til seier. Søndag ble det bare nesten, men ett poeng må likevel ha smakt godt. 1-2-målet kom da innbytter Tim André Nilsen hamret ballen i mål etter 84 minutter. Også da mente Sandefjord at keeper Tørnes skulle hatt frispark.

Lenge siden

Sandefjord hadde ikke vunnet siden 19. april, men så ut til å få sin første seier på elleve kamper. Etter 26 minutter satte Kirkevold inn kampens første mål mot sin tidligere klubb. Ut av ingenting kom han alene mot keeper Ivar Andreas Forn, og med et hardt skudd skrudde han ballen i mål.

Mjøndalen måtte klare seg uten flere nøkkelspillere i forsvar og på midtbanen. På baklengsmålet så laget alt annet enn samspilt ut.

ETT POENG: Mjøndalen jubler etter å ha kommet tilbake å reddet 2-2 hjemme mot Sandeford. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Etter 42 minutter var Kirkevold på farten igjen. Et fint innlegg fra Kristoffer Normann Hansen fant veien fram til spissen, som umarkert stanget inn sitt annet mål for kvelden.Sist sesong ble han toppscorer og årets spiller i 1.-divisjon. I likhet med resten av laget har han hatt det tyngre i år. Før kampen sto han med kun ett seriemål.

Poengdelingen gjør at Sandefjord blir liggende nederst med åtte poeng. Mjøndalen er på trygg grunn, sju poeng over.