Stopper etter stopper har forlatt Rosenborg, og hver gang har Simen Wangberg (21) tenkt tanken «nå får jeg sjansen».

Det gjorde han også da Jim Larsen ble solgt til Brugge for en måned tilbake. Men i stedet hentet klubben Tore Reginiussen, og dermed er Wangberg klar på at Lerkendal ikke er plassen å utvikle seg på.

Krever tillit over tid

– Det er ikke et positivt tegn for meg at Reginiussen er på plass. Da har jeg tydeligvis ikke gjort jobben godt nok, og da må jeg tenke på min egen utvikling, sier han.

– Og det betyr?

– At jeg er i en alder hvor jeg må spille jevnlig førstelagsfotball. Å spille stopper krever at man har tillit over tid. Det er ikke den enkleste plassen å prestere med en gang. Man må bygge selvtillit og spille over tid, sier han.

Og 21-åringen kan få ønsket om klubbskifte oppfylt.

Adresseavisen vet at Rosenborg i løpet av gårsdagen fikk en konkret henvendelse på stopperen fra en annen eliteserieklubb.

Ikke bitter

Wangberg fikk sin første kamp i RBK-trøya fra start mot Viking i oktober 2009. Den testen besto han med glans, og han ble kåret til «Dagens Ivers» av Adresseavisen.

Så gikk det ti måneder før han igjen fikk sjansen. Den gang i 3–1-seieren over Molde. Nok en gang ble han kåret til banens beste. Men siden han debuterte, er det blitt kun 24 kamper. For U21-spilleren er ikke det bra nok.

– Jeg vil ikke sutre, men for å være ærlig føler jeg ikke at jeg har fått muligheten over tid. Jeg har ikke fått den tilliten jeg skulle ønske, sier han.

Beilere

Dette er ikke første gangen Wangberg har luftet muligheten for å skifte beite. Senest da klubben hentet Stefan Strandberg før sesongstart, var temaet på banen.

– Jeg har hatt en kontinuerlig dialog med klubben i to år, og før sesongen var både jeg og Erik (Hoftun, sportslig leder) enige om at hvis ikke det ble mye spilling i år, måtte jeg finne noe annet, sier han.

Wangberg ble i fjor utlånt en periode til Ranheim. Nå er han klar på at spill i 1. divisjon er uaktuelt.

– Vil du gå i dette overgangsvinduet hvis RBK sier ja?

– Ja, det kan jeg gjerne. Men det handler om å komme til en klubb som vil gi meg tillit og satse på meg over tid. Jeg regner med at Rosenborg vil gi meg sjansen til å gå, og ser spilleren i det store bildet, sier Wangberg.

Ukjent for Hoftun

Rosenborgs sportslige leder vil ikke si noe om muligheten for å slippe Simen Wangberg.

– Jeg har ikke snakket med Simen etter at Tore Reginiussen ble klar, men det skal jeg gjøre i den nærmeste framtid. Vi har hele veien hatt en dialog rundt hans situasjon, sier Erik Hoftun.

Etter signeringen av Reginiussen, virker Wangberg å være fjerdevalg på stopperplassen. Men ifølge Hoftun handler det ikke om at Wangberg er veid og funnet for lett for en plass på laget

– Det handler mer om at Tore er en veldig god spiller vi har vært ute etter i mange år. Og nå var det mulig å hente han. Samtidig står han for noe som vi mangler litt bak. Han har stor fart, og nå blir vi mer komplementære enn det vi har vært. Det er viktig for oss, sier han.

Rosenborgs sportslige leder vil ikke si noe om det kan være aktuelt å selge Wangberg.

–Jeg kan ikke si noe om det. Jeg må snakke med Simen først, og så må vi ta en vurdering rundt det. Men det er to måter å reagere på. Det ene er å ønske seg bort, og det andre er å ta opp hansken og si at «jeg skal spille uansett», sier Hoftun.