OSLO SPEKTRUM: Cecilia Brækhus (35) trengte bare ett minutt og fem sekunder av den andre runden før hun hadde slått knockout på Anne Sophie Mathis (39).

Brækhus rystet Mathis med flere treffere, som til slutt fikk den franske bokseren til å henge over tauene. Da stoppet dommeren kampen og Brækhus satte i et jubelbrøl og løp ellevilt jublende rundt i ringen.

Cecilia Brækhus med sine belter - som statsminister Erna Solberg hjelper til med å vise frem. Foto: NTB Scanpix

Brækhus var favoritt før kampen, men ingen hadde sett for seg at hun skulle slå knockout på Mathis så tidlig i kampen. Selv ikke "the First Lady" selv heller.LES OGSÅ:

Festklar på rekordtid

Taktfaste Brækhus-rop gikk gjennom et Oslo Spektrum med 10000 tilskuere, før man snart satte i gang den klassiske Seieren er vår.

To runder var alt publikum fikk se av kampen. Foto: NTB SCANPIX

— Det et veldig vanskelig å si noe nå, jeg er hjemme, sa en tydelig fornøyd Brækhus, og la til:- Vi sees på afterparty!

Hun fikk spørsmål om det ble en lang kveld: — Ja, dette gikk jo veldig fort, så da blir det nok det.

Hun sa at hun hadde sett for seg ti lange, harde runder:

Erna: - Gikk litt fort

— Jeg hadde aldri i verden sett for meg dette, ikke i mine villeste fantastsier, sa hun om den overraskende knockoutseieren.

Også statsminister Erna Solberg ble litt overrasket:

Statsminister Erna Solberg sammen med Vladimir Klitsjko i Oslo Spektrum. Foto: NTB Scanpix

— Jeg synes det gikk litt fort, sa hun, og ble møtt med latter fra salen.- Jeg har aldri sett på meg selv som en knockout-bokser. Men jeg er visst en knockout-bokser, sier Brækhus og er et eneste stort glis i ringen i storstuen i Oslo sentrum.

Et show uten like

Proffboksing er idrett på internasjonalt høyt nivå, men det er også et show rundt kampen som man svært sjeldent ser i norsk idrett. Da Brækhus entret ringen sto Onkel P med bandet på den lille firkanten nede på gulvet og spilte og rappet. Bergens-kvinnen entret banen med en svart hette over hodet, mens fire unge kvinner kom gående med hennes fire VM-belter.

En fokusert og kampklar Cecilia Brækhus rett før det hele braket løs. Foto: NTB Scanpix

Syng med, Norge! sa Rein Alexander da han stemte i nasjonalsangen acapella. 10000 på tribunene reiste seg og sang Ja, vi elsker , mens en konsentrert Brækhus sto med øynene lukket under hele sangen. I det Alexander stemte i siste tone åpnet hun øynene og satte i et høyt Come on! Responsen fra publikum var ellevill.Det manglet ikke på prominente gjester i Spektrum. Den største stjernen var Vladimir Klytsjko, ukraineren som regnes som en av de aller største og beste tungvektsbokserne i historien.

— Det er fantastisk å være i landet og denne fantastiske byen. Det er den første kampen med superstjernen Cecilia Brækhus på norsk jord. Det er fantastisk at så mange boksefans har møtt opp, sa ukraineren som har samarbeidet med superbokseren fra Bergen.

Stolte ministere

Statsminister Erna Solberg og kulturminister Linda Hofstad Helleland hadde en sjelden bra kveld for en norsk politikerduo. For Høyre-kvinnene hadde utvilsomt en vinnersak blant de 10000 ekstatiske Brækhus-supporterne.

Cecilia Brækhus på vei inn i ringen i Oslo Spektrum. Foto: NTB Scanpix

— Jeg håper dere er fornøyde med at vi for første gang siden 1981 skal få lov til å se proffboksing i Norge. Det er en stor glede for meg å få ønske Cecilia Brækhus hjem og proffboksing tilbake i Norge, sa Solberg, hovedlysene gikk av og overlot til dansende, tynne lyskastere å kaste stråler rundt om i den store salen.Jubelbrølet som møtte Solberg i den intime arenaen var enormt, det er ikke ofte norske politikere opplever lignende.

Cecilia Brækhus jubler etter seieren. Foto: Tor Høvik

Hun hadde da beroliget publikum med at «jeg vet jo at bergensere er hardtslående både verbalt og med hendene. Så dette går nok bra».Det fikk Solberg helt rett i.

Da hadde allerede en tydelig stolt kulturminister, Linda Hofstad Helleland sagt at «det er helt magisk, jeg må nesten klype meg i armen. Jeg tror nesten ikke at det skjer. Vi har jobbet med dette i mange år, og det er bare land som vi ikke vil sammenligne oss med som ikke har dette tillat».